fő tartalom

Hivatalosan is költözhet a Bánki iskola

Hírkép: Hivatalosan is költözhet a Bánki iskola

A tavaszi parlamenti ülésszakot értékelte sajtótájékoztató keretében dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, melyen részt vett Cserna Gábor polgármester is, aki arról számolt be, hogy jóváhagyták a Bánki iskola költözését. http://dunaujvaros.com/hirek/201507/hivatalosan_is_koltozhet_a_banki_iskola

A parlament nyári szünet előtti utolsó ülésen döntöttek a biztonsági határ felállításáról. Mint mondta, a schengeni határ védőiként feladatuk, hogy megvédjék az országot és Európát a gazadási bevándorlóktól. – „Álemberiességből” nem szabad veszélybe hozni az államot. Nincs rá forrásunk, hogy befogadjuk a migránsokat. Mi úgy látjuk, ezt a problémát a keletkezésénél kell megoldani. Az a feladatunk, hogy megállítsuk az újabb bevándorlókat- nyomatékosította Galambos Dénes.

Aktuális kérdésként arról is beszélt, hogy a görögök a népszavazás által nemet mondtak az IMF megszorításaira. Akárcsak 2010-ben a magyar állampolgárok, ilyen „népszavazás” váltotta a korábbi IMF-vonalat, és a második Orbán-kormány által véghezvitt reformokkal Magyarország gazdasága az egyik legnagyobb növekedést mutatja Európában, példaként említve, hogy a foglalkoztatottság nő, az infláció alacsony. A képviselő az elmúlt időszak kormánydöntései közül kiemelte a július elsejétől igénybe vehető Családi Otthonteremtési Kedvezményt is, amely több, mint 900 ezer családot érinthet.

A polgármester a sajtótájékoztató végén kapta a hírt: Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár jóváhagyta a Bánki iskolának a Dunaújvárosi Főiskolára való költözését. Így kezdődhet a középfokú intézmény áttelepítése, és szeptembertől modern, komfortosabb, korszerű, jól felszerelt intézményben tanulhatnak majd a bánkis diákok. Cserna Gábor hozzátette, ha kell, segítik a költözés folyamatát, mindamellett, hogy erre a célra 62 millió forint áll rendelkezésre a Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap támogatása által.

Szükség van arra, hogy ezeket a reformokat folytassuk- hangsúlyozta a képviselő, aki több, mint huszonhárom alkalommal szólalt fel a tavaszi ülésszakban a parlamentben olyan ügyekben, mint a fogyasztóvédelem, a pénzügyi közvetítőrendszer tisztességes szabályozása, a közszféra hatékony és korszerű működése, a bürokrácia csökkentése.

A választókerülethez tartozó településeket érintve, arról is beszámolt a képviselő, hogy a tanya busz program által Perkáta, Adony, Pusztaszabolcs, Iváncsa (önkormányzatok, polgárőrök, alapítványok)összesen közel 50 millió forint értékben vásárolhat kisbuszt iskolai, sport, szociális területet érintő célok felhasználására.

Nagyvenyim sikeresen pályázott 140 millió forint energetikai korszerűsítést célzó fejlesztésre, ahogy Ercsi 150 millió forint támogatásban részesül az iskola energetikai fejlesztésére.

Cserna Gábor polgármester elmondta, hetente egyeztet az országgyűlési képviselővel a város fontos kérdéseiről, eredményes és hatékony az együttműködés. Mint mondta, dr. Galambos Dénes koordinátori, összekötő szerepet tölt be a városvezetés, a város fő foglalkoztatói, a főiskola között.

http://dunaujvaros.com/hirek/201507/hivatalosan_is_koltozhet_a_banki_iskola

  • Létrehozva: 2015. július 9.