fő tartalom

Életmentő tűzoltónak adott át jutalmat a Fejér megyei kormánymegbízott

Hírkép: Életmentő tűzoltónak adott át jutalmat a Fejér megyei kormánymegbízott

A Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, dr. Simon László kormánymegbízott elismerő oklevelet és tárgyjutalmat adott át Schrick Péter tűzoltónak, akit kislánya Amira is elkísért az eseményre. A tűzoltó a dunaújvárosi hivatásos parancsnokság pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsén teljesít szolgálatot. Schrick Péter sikeres újraélesztést hajtott végre augusztus 10-én délután, egy velencei benzinkútnál, ezzel megmentette egy kamionsofőr életét.

A megyei kormányhivatalban augusztus 13-án rendezett eseményre az életmentő tűzoltót elkísérte elöljárója és kislánya Amira is. Dr. Simon László kormánymegbízott méltatta Schrick Péter címzetes tűzoltó főtörzsőrmester helytállását, határozottságát, az életmentésben tanúsított szakértelmét. A megyei kormányhivatal vezetője elismerő szavakkal szólt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon folyó, sokrétű tűzoltó szakmai képzésre, amelyben nagy figyelmet fordítanak az újraélesztéssel (reanimációval) kapcsolatos tudnivalók minél mélyebb elsajátítására is. Emlékeztetett rá: 24/48 órás szolgálatban a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsén beosztott tűzoltóként teljesít szolgálatot Schrick Péter. Szabadnapján éppen kútkezelőként dolgozott a velencei üzemanyagtöltő-állomáson, ahol egy férfi összeesett. A kamionsofőrnek már nem volt légzése, ezért Schrick Péter azonnal megkezdte az újraélesztését. Néhány mellkaskompresszió után a férfi légzése visszatért, azonban - miközben várták a mentőket -, a férfi életfunkciói ismét leálltak.

Schrick Péter újabb mellkaskompressziót kezdett, miközben az elsősegélynyújtásban egy német férfi is a segítségére volt. Végül az üzemanyagtöltő-állomás defibrillátorával folytatták az újraélesztést. A stabilizált állapotú kamionsofőrt mentőhelikopter szállította kórházba.

Schrick Péter címzetes tűzoltó főtörzsőrmesternek gratulált, és példamutató helytállását elismerve oklevelet és tárgyjutalmat nyújtott át dr. Simon László kormánymegbízott a közvetlen hangú ünnepségen.

A képen (b-j): Németi László FMKI tű. ezredes igazgatóhelyettes, Schrick Amira, Schrick Péter tű. főtörzsőrmester, dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Tanárki Gábor igazgató látható

 

  • Létrehozva: 2015. augusztus 13.