fő tartalom

Ünnepeljünk együtt! - Fúvószenekarok és mazsorettek a Dózsa György úton

Hírkép: Ünnepeljünk együtt! - Fúvószenekarok és mazsorettek a Dózsa György úton

Az Augusztális idei ünnepségéhez kapcsolódó fontosabb tudnivalókról, információkról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Mórocz Erika, a dunaújvárosi Tourinform iroda vezetője. - Négynapos rendezvénnyel készülünk az augusztus 20-i államalapítás méltó megünneplésére. Ehhez önkormányzatunk hét millió forintot biztosított. Az ISD Dunaferr és a Hankook vezetése fél-fél millió forinttal egészítette ki a költségvetést, így állhatott össze a programsor - mondta Cserna Gábor polgármester. http://dunaujvaros.com/hirek/201508/unnepeljunk_egyutt_fuvoszenekarok_es...

A rendezvény részleteit Mórocz Erika, a helyi Tourinform iroda vezetője ismertette. Mint mondta, idén új útvonalon halad majd az augusztus 19-i fúvószenekarok és mazsorettek felvonulása. A Szórád Márton, a Dózsa György úton, a Városháza teret érintve, a Vasmű úton át egészen a mozi előtti térig vonulnak az együttesek 16:30-tól körülbelül 17, illetve 17:15-ig. Ez idő alatt teljes útzárra számíthatnak az autósok a Szórád Márton út és a Városháza tér között lévő Dózsa György úti szakaszon, valamint a Vasmű úton a Városháza felé menőket a Kossuth Lajos utca irányába terelik. A buszközlekedés zavartalanul fog működni, csupán a mozi előtti két buszmegállót helyezik át ideiglenesen a Vasmű úti Őspatika, illetve a Muki vonat vonalába. Az autósok közlekedését rendőrök és polgárőrök irányítják majd. Mórocz Erika hangsúlyozta, a forgalomkorlátozás csak a felvonulás idején lesz, amint lehet, szabad utat kapnak az autósok.

Az augusztus 20-i ünnepség megnyitója 11 órakor kezdődik a Szalki-szigeten. A színpadi programok mellett sportos rendezvények is színesítik a napot. A Csobbanj Európával elnevezésű roadshow ezen a napon városunkban állomásozik, így kitelepülnek majd a szabadstrandra. A Szalki-szigeten három helyen lesz parkolási lehetőség: a volt Remix előtti nagy területen, a halászcsárdával szemben, valamint a kemping mellett tudnak majd parkírozni. Felállítanak majd kerékpártárolókat is, de elsősorban azt javasolják a látogatóknak, hogy busszal érkezzenek a helyszínre.

http://dunaujvaros.com/hirek/201508/unnepeljunk_egyutt_fuvoszenekarok_es...

  • Létrehozva: 2015. augusztus 13.