fő tartalom

Átadták a Pro Pentele díjakat

Hírkép: Átadták a Pro Pentele díjakat

Pentele városrész is megtartotta Szent István napi kenyérünnepét. A nagy hagyományokra visszatekintő rendezvényen átadták a Pro Pentele díjakat. Az ünnepségen Szabó Tamás, a Penteléért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a korábbi díjazottakat és a csantavéri testvértelepülésről érkező vendégeket. http://dunaujvaros.com/hirek/201508/atadtak_a_pro_pentele_dijakat

A műsort a Kéknefelejcs énekegyüttes nyitotta. A hölgyek, akik tavaly az országos amatőr énekfesztiválon nyolcadik helyezést értek el, most aratódalokkal készültek. Szabó Zsolt Róbert egy kis történelmi visszatekintés keretében beszélt az államalapító Szent Istvánról.

Egy verset követően sor került a városrész díjának átadására. Idén négyen részesültek a Pro Pentele díjban: dr. Szabó Teréz (aki a Kéknefelejcs énekkar oszlopos tagja), Lemák Jánosné (aki rendszeresen segít a különféle rendezvények lebonyolításában), Sonkoly János (aki rendszeresen támogatja a programokat), valamint Szabó Zsolt Róbert (lokálpatrióta építész, aki többek között a Monbach kúria és a monostor felújítására is terveket készített).  Az elismeréseket Hingyi László, a körzet önkormányzati képviselője, dr. Bakos Károly, a helyi választási bizottság elnöke és Szabó Tamás, a Penteléért Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át.

A díjak után Böttger Antal református lelkész mondott imádságot, majd felszelték az ünnepi kenyeret. Ezt követően kezdetét vette a mulatozás, az aratóbál.

http://dunaujvaros.com/hirek/201508/atadtak_a_pro_pentele_dijakat

  • Létrehozva: 2015. augusztus 24.