fő tartalom

Isten éltesse, Kati néni és Antal bácsi!

Hírkép: Isten éltesse, Kati néni és Antal bácsi!

Egy napon két születésnapost is felköszöntöttek, akik immár a szépkorúak táborát erősítik. Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester szerdán elsőként Marton Istvánnét köszöntötte fel az önkormányzat nevében, a második születésnapos pedig dr. Kunszenti Antal. http://dunaujvaros.com/hirek/201509/isten_eltesse_kati_neni_es_antal_bacsi

Kati néni 1925. augusztus 21-én született Hercegfalván (Mezőfalván), ott is nevelkedett. Később Budapestre került szolgálni, ahol megismerkedett férjével, akivel 1954-ben Dunaújvárosba költöztek. Férje a vasműben, a hideghengerműben volt művezető. Kati néni a vendéglátóiparban helyezkedett el, dolgozott például az Arany Csillag bisztróban is. Egy gyermekük született. Két unoka és két dédunoka örvendezteti meg a hétköznapokban.

Antal bácsi Tiszaföldváron született 1925. szeptember 5-én. Tíz éves koráig ott is élt. Szülei cukrászok voltak. Antal bácsi aztán Pestre ment, ahol egyetemre járt és sokáig ott is dolgozott. 1954-ben érkezett Dunaújvárosba. Először a rendelőintézetben, majd több gyermekkörzetben helyezték el (gyermekorvos). Nyugdíjazása után is aktív volt, hiszen rengeteg ügyeletet és helyettesítést elvállalt. Feleségével szeptember 8-án ünnepelhették 65. házassági évfordulójukat. Két gyermekük született. Négy unokával és egy dédunokával büszkélkedhetnek.

  • Létrehozva: 2015. szeptember 9.