fő tartalom

Európai Mobilitási Hét Dunaújvárosban

Csatlakozva az Európai Unió és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívásához Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Főépítészi és Környezetvédelmi Osztálya megrendezi Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hetet, melyre mindenkit szeretettel meghívunk. A rendezvények időpontja: 2015. szeptember 16-22. A rendezvény keretén belül sor kerül a hagyománynak számító takarítási akció megszervezésére „Tiszta utcák, tiszta terek” várostakarítás egész héten a mellékelt felhívás alapján. A kesztyűket és a zsákokat mi biztosítjuk. Fontos információ, hogy szeptember 22-én, kedden az Autómentes napon a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (Alba Volán) támogatásával, Dunaújváros MJV helyi buszjáratain egész nap ingyenes lesz a közlekedés!

A Programokról részletesen

Csatlakozva az Európai Unió és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhívásához Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Főépítészi és Környezetvédelmi Osztálya megrendezi Dunaújvárosban az Európai Mobilitási Hetet, melyre mindenkit szeretettel meghívunk. A rendezvények időpontja: 2015. szeptember 16-22.

A rendezvény keretén belül sor kerül a hagyománynak számító takarítási akció megszervezésére „Tiszta utcák, tiszta terek” várostakarítás egész héten a mellékelt felhívás alapján. A kesztyűket és a zsákokat mi biztosítjuk.

2015. szeptember 16-án 8:00 – 16:00 óráig „Hivatali Zöld Napot” tart Általános Iskolások részére Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatala, Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya a IX. emelet 910-912-es irodában és a IX. emeleti tárgyalóban. Bepillantást nyerhetnek az érdeklődők, a hivatalban folyó „zöld” munkába: légszennyezés, zajvédelem, vízminőség vizsgálat stb.) Előzetes bejelentkezés alapján max. 25-30 fős csoportokat tudunk egy időben fogadni, folyamatosan 16:00 óráig.

2015. szeptember 17-én 8:00 – 16:00 óráig „Hivatali Zöld Napot” tart Középiskolások részére Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatala, Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya a IX. emelet 910-912-es irodában és a IX. emeleti tárgyalóban. Bepillantást nyerhetnek az érdeklődők, a hivatalban folyó „zöld” munkába: légszennyezés, zajvédelem, vízminőség vizsgálat stb.) Előzetes bejelentkezés alapján max. 25-30 fős csoportokat tudunk egy időben fogadni, folyamatosan 16:00 óráig.

2015. szeptember 18-án „Városnézés Autómentesen” program keretében a Városi Főépítész mutatja be a város nevezetes épületeit. Indulás 10:00 órakor. Előzetes egyezetéssel maximum 30 fős csoport részére. Nagyszámú érdeklődés esetén több turnust is indíthatunk, időpont egyeztetéssel.

2015. szeptember 21-én „Fókuszban a környezetbarát közlekedés” ismeretterjesztő előadások 13:00 órától a Polgármesteri Hivatal Városháza „C” szárny emelet, házasságkötő és rendezvényterem

vendégelőadóink előadásai:

Mészáros Imre osztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: „Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap”

Mészárosné Bohuss Ildikó tanárnő: „Közlekedési vonatkozású ökológiai lábnyom számítás”

Botyánszki Tamás a Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi osztály munkatársa: „Fenntartható közlekedés”

2015. szeptember 22-én 9:00-15:00 óráig az Autómentes Napon az alábbi programok lesznek: (interaktív vetélkedők, óvodások aszfaltrajz versenye, ügyességi pálya, bemutatók, biztonságos közlekedés rendőrség állomása feladatokkal. A Vasvári Pál Általános Iskolával szemben, a Petőfi ligetben szervezzük meg a rendezvényt.

Menetlevelet készítettünk, amit azért hoztunk létre, mert a legtöbb rendezvényünkön résztvevőknek és legtöbb pontot gyűjtőknek értékes ajándékot adunk a rendezvény végén. (A menetlevél szabadon nyomtatható, egy A4-es lapon 2 db menetlevél van.) Ösztönzünk mindenkit a takarításra, mert a menetlevélen a résztvevő öt pontot kap. A rendezvényeken a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Dunaújváros MJV Önkormányzata által biztosított kisebb ajándékokkal kedveskedünk az érdeklődőknek.

Várjuk a kitöltött jelentkezési lapokat mihamarabb a kornyved@pmh.dunanet.hu e-mailon, illetve lehet jelentkezni telefonon is 06 25/544-146.

MEGHÍVÓ

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkeresésére, Dunaújváros 2015. évben részt vesz az Európai Mobilitási Hét megrendezésében. A rendezvény keretén belül a Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal, Városfejlesztési Igazgatósága Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztály környezetvédelmi szakcsoportja a korábbi hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezi Tiszta utcák, tiszta terek” várostakarítási akcióját

A szervezők nevében tisztelettel felkérjük a mozgalomban részt venni szándékozó civil szervezeteket, iskolákat és más intézményeket, valamint lakókat, lakóközösségeket, hogy lehetőségeikhez mérten szíveskedjenek az intézményi és lakókörnyezetüket rendbe tenni, a városunk közterületein eldobott hulladékokat összegyűjteni, mintegy tiltakozásként a szemetelés ellen.

Jelentkezésüket várja

Környezetvédelmi szakcsoport

Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatal

Dunaújváros, Városháza tér 1. 910. iroda

Telefon/fax: 544-187; 544-146, 544-301

e-mail: kornyved@pmh.dunanet.hu

Amennyiben azt igénylik, korlátozott számban védőkesztyűket és szemeteszsákokat biztosítunk, melyek átvehetők Irodánkban 2015. szeptember 14-én és 15-én 800 órától 1600 óráig.

Az akcióban részt nem vevő lakóktól pedig kérjük, hogy fokozottabban ügyeljenek Dunaújváros tisztaságára, hiszen Dunaújváros a miénk, a lakóké.

Az akció ideje: 2015. szeptember 16-22.

Kérjük, aki teheti, tartson velünk!

            A szervezők nevében tisztelettel:

 
 
 

Petrovickijné Dr. Angerer Ildikó

Környezetvédelmi vezető-főtanácsos

 
  • Frissítve: 2015. szeptember 14.
  • Létrehozva: 2015. szeptember 10.