fő tartalom

Startra kész az OBI

Közel nyolcezer négyzetméteren, hetvenezer árucikket felsorakoztatva, csütörtökön reggel megnyitja kapuit hazánk 15. OBI áruháza. Ami nekünk városlakóknak talán még ennél is fontosabb, ez az áruház a mienk, azaz az OBI dunaújvárosi áruháza. A mai napon, még a csütörtöki megnyitó előtt, sajtótájékoztató keretében mutatkozott be az új barkácsáruház.

A sajtó munkatársainak Reiter László, az OBI Magyarország country managere mutatta be az áruházláncot. Elmondása szerint az 1970 alapított német cég 1994-ben nyitotta első magyarországi áruházát. Csütörtökön Dunaújvárosban pedig már a 15. kezdi meg működését. Az OBI számára természetesen nem áll meg az élet, tovább kívánnak terjeszkedni a hazai piacon. Még ebben az esztendőben újabb két áruházzal bővül az áruházlánc. Reiter László elárulta azt is, hogy volt ideje egy kicsit szétnéznie városunkban, tapasztalata szerint igényes emberek lakják ezt a várost. Ennek az igényességnek kíván megfelelni az OBI is – hangsúlyozta a cég vezetője.
Dr. Kálmán András polgármester köszöntőjében beszélt arról a területről, ahol mára már két nagykereskedelmi beruházás valósult meg. Az egykori termelőszövetkezeti épületek helyén ma modern áruházak állnak. A polgármester beszélt a város jövőképéről is, arról, hogy azt a törekvést sikerült már elérnünk, hogy egy erős magyar középvárost tudhassunk a magunkénak. A jövőben azért kell dolgoznunk, hogy régióban ipari, logisztikai központtá válhassunk. A most megvalósuló infrastrukturális beruházások erre adnak valós lehetőséget a számunkra. Amennyiben a közeli és a távoli lehetőségeinkkel élni tudunk, úgy a város jövője legalább 100 évre biztosított. Mindebben szerepe és helye van az OBI-nak is – mondta Dr. Kálmán András.
Az áruház vezetői szóban és egy rövid sétával egybekötve a valóságban is bemutatták, hogy mit is „tud” az áruház. Bár a számok mellékszereplők, mégis érdekesek. Az áruház 182 nap alatt épült fel. A közel 8.000 négyzetméteres alapterületen 70.000. árucikket sorakoztattak fel. Albrecht Imre áruházvezető szerint 1000. teherautónyi árut hoztak ide a napokban. A kertészet jelentős helyet foglal el - 3.200. négyzetmétert – az áruházból, felsorakoztatva a kertépítés és a szezonális cikkek tömegét. Az áruház dolgozói létszáma 85 fő.
Nyitás: november 21. csütörtök 8.00.

  • Frissítve: 2019. október 25.
  • Létrehozva: 2004. október 13.