fő tartalom

Sajtóközlemény

Hírkép: Sajtóközlemény

TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0017 kódszámú "Innovatív program fejlesztése Dunaújváros MJV Önkormányzatánál a rugalmasságot elősegítő életkörülmények létrehozása érdekében"

 

 

A projekt konkrét céljai az alábbi három alcsoportba sorolhatóak:

  • Rugalmasabb szolgáltatások kialakítása
  • Emberközeli, az igényeknek jobban megfelelő nyitvatartási és ügyintézési idők kialakítása
  • A városban élő lakosság és az ott működő meghatározó intézmények közötti párbeszéd elősegítése

A létrehozott rendszer támogatja a lakosság és a helyi intézmények közötti párbeszédet, hiszen a kialakított közösségi oldal célja, hogy – Dunaújváros lakói és a helyi intézmények csatlakozásával, a szereplőknek szabad szerkesztési lehetőséget adva - segítse és megkönnyítse a háztartások életét, biztosítsa a háztartást és környezetét érintő megfelelő információáramlást, illetve lehetővé tegye az adminisztratív munkát igénylő feladatok korszerű, modern és gyors elvégzését interneten, intraneten keresztül egy helyről (pl.: időpont egyeztetés, bejelentkezés, hirdetőfal, levelezés, fórum, stb.). A fejlesztett szoftver hozzájárulhat a munka és a magánélet összeegyeztetésének megkönnyítéséhez, a „kényszerű” szabadságon vagy munkahelyről távol töltött órák számának csökkentéséhez. Továbbá a projekt célja volt egy olyan interaktív webes felület biztosítása a helyi szolgáltatók és lakosság kommunikációjának támogatására, amely a meghosszabbított nyitvatartáson, kapcsolattartáson keresztül elősegíti, hogy a lakosság a munka végzése mellett vásárolhasson, ügyeket intézzen online. A projekt végrehajtásába bevonásra került orvos, szolgáltató, nyelviskola, valamint nonprofit szervezetek, nemzetiségi önkormányzatok és társasházak küldöttei is. Cél a rugalmasabb szolgáltatások kialakítása Dunaújváros lakosságának.

A fejlesztett szoftver ("Dunaújváros időpont" elnevezésű banner a főoldalon) Dunaújváros MJV Önkormányzatának honlapjáról elérhető (www.dunaujvaros.hu), így a projekt keretében fejlesztett szolgáltatások egy egyszerű regisztrációval bárki számára elérhetőek.

Csatolmány
Sajtóközlemény
  • Létrehozva: 2015. október 22.