fő tartalom

Amatőr kispályás foci: Hellas-siker a Szabadság Kupán!

Hírkép: Amatőr kispályás foci: Hellas-siker a Szabadság Kupán!

A futballt kedvelők örömére ismét megrendezték a Szabadság Kupa kispályás labdarúgótornát, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség rendezésében – Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával. Az Október 23-i megemlékezések és programok között immár hagyománnyá válik, hogy Dunaújvárosban amatőr kispályás labdarúgó tornával is ünnepelnek a sportkedvelők. A rendezvényt az Arany János Iskola tornacsarnokában bonyolították le, tíz nagyszerű csapat részvételével. A résztvevők megkoszorúzták a hősök emlékművét, majd remek mérkőzéseken megküzdöttek a gyönyörű kupákért, különdíjakért. A magas színvonalú csoportmeccsek után, kora délutánra kialakult a legjobb nyolc csapat mezőnye, ahol már kieséses rendszerben folyt a küzdelem.

A négy közé a Sikerablak GSV, a Zéró Tolerancia, a Hellas Express és a Rozé Fröccs jutott. Az elődöntőben a Sikerablak GSV magabiztos játékkal győzte le a Zéró Tolerancia gárdáját 3:0 arányban, azonban a másik ágon a Hellas Express és a Rozé Fröccs alakulata nem bírt egymással. A rendes játékidőben 1:1-re végeztek, majd a hosszúra nyúló büntetőpárbajt végül a Hellas Express nyerte meg. (6:5) A Rozé Fröccs a bronzmeccsen is büntetőpárbajra kényszerült és újra alul maradt (2:1), így a torna nagy vesztesei ők voltak. A döntőben – nagyon izgalmas találkozón – végül a Hellas Express csapata tudta egy alkalommal megrezegtetni a Siker Ablak GSV hálóját, így ők emelhették magasra a nap végén a trófeát. A torna legjobb játékosának Fridrich Dávid-ot a Hellas Express játékosát látták a szervezők, a legjobb kapus díját pedig Komáromi Ádám (Rozé Fröccs) vehette át. A gólkirály öt találattal, Szalai Norbert (Siker Ablak GSV) lett.

Petrás Gábor Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Főtitkár: Nagyszerű rendezvényen vagyunk túl, hiszen a II. Szabadság kupa elnevezésű amatőr kispályás labdarúgó torna ismét elérte célját. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség fontosnak tartja, hogy nemzeti ünnepnapunkon is mozgásra ösztönözze a város amatőr sportolóit és egy pillanatra megemlékezzünk, tisztelegjünk az '56 -os bajtársaink, hőseink előtt, akik életükkel fizettek a magyar szabadság kivívásáért. Az egész napos rendezvényen több mint 100 sportolót hívtunk a pályára, hogy megmutassák tudásukat. A nap végén természetesen a legjobbakat kupákkal, érmekkel és különdíjakkal jutalmaztuk, ezzel is elismerve képességeiket és ösztönözve őket az egészséges életre a sportolásra. A kupát Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával sikerült megrendeznünk, amiért köszönettel tartozunk és bízunk benne, hogy jövőre is sikerül megrendezni az amatőr labdarúgók számára a Szabadság kupát!

Sarok Norbert a Hellas Express csapatvezetője: Nagyon jó kezdeményezés volt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségtől, hogy az ünnep alatt megrendezze a Szabadság kupát. Csapatunk számára egy kicsit döcögősen indult a torna, de a végére felpörögtünk és nagy csatában, küzdelemben sikerült elhódítani a serleget. Szeretnénk köszönetet mondani az új szponzorunknak a Hellas Expressnek, aki lehetővé tette, hogy elindulhassunk a tornán, hiszen Mi egy igazán jó baráti társaság vagyunk, akik nagyon szeretnek focizni!

Kiss Gábor a Zéró Tolerancia csapatvezetője: A csoportmérkőzések nem sikerültek úgy, ahogy szerettük volna, sok helyzetet kihagytunk, elkerülhető gólokat kaptunk, amik apró figyelmetlenségekből adódtak. Így is sikerült a 4. helyen tovább mennünk. Negyeddöntőben talán az egyik legerősebb csapattal találkoztunk, rendes játékidőben döntetlen eredmény született, következtek a büntetők, ahol sikerült kiejtenünk az ellenfelünket. Elődöntőben vereséget szenvedtünk, folytatásban a 3. helyért küzdhettünk. A gól nélküli találkozó után ismét büntetők jöttek, amit megint sikerült megnyernünk, így bronzérem került a nyakunkba! Szeretném megköszönni a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy másodszor is megrendezte a Szabadság Kupát és gratulálok csapatom minden játékosának, amiért végig küzdöttek a torna során!

Szabadság kupa Dunaújváros

II. SZABADSÁG KUPA "NEMZET EREJE" - DUNAÚJVÁROS 2015. OKTÓBER 23.
VÉGEREDMÉNY
1. HELYEZETT  HELLAS EXPRESS
2. HELYEZETT  SIKER ABLAK GSV
3. HELYEZETT  ZÉRÓ TOLERANCIA
KÜLÖNDÍJAZOTTAK
A TORNA JÁTÉKOSA  FRIDRICH DÁVID (HELLAS EXPRESS)
A TORNA KAPUSA  KOMÁROMI ÁRPÁD (ROZÉ FRÖCCS)
GÓLKIRÁLY  SZALAI NORBERT 5 GÓL (SIKER ABLAK GSV)

 

DUNAÚJVÁROSI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
Petrás Gábor Főtitkár
+ 36 70 616 59 41
dmjv.dlsz@gmail.com
www.dlsz.hu 

  • Létrehozva: 2015. október 26.