fő tartalom

Önálló irodát kaptak a mozgáskorlátozottak a Városházán

Hírkép: Önálló irodát kaptak a mozgáskorlátozottak a Városházán

Régi vágya teljesült az idén 20 éves Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesületének azzal, hogy Cserna Gábor polgármester támogatásával önálló irodát kaptak az akadálymentesített Városháza nyolcadik emeletén. http://dunaujvaros.com/hirek/201511/onallo_irodat_kaptak_a_mozgaskorlato...

A beköltözés többlépcsős folyamata még szeptemberben kezdődött, azóta minden a helyére került. Az elnökségi tagok belakták a részleget és az érintettek körében is elterjedt a jó hír: az iroda már üzemel a toronyépületben. A lambériás, bútorozott belső helyiség az ügyfeleket fogadja, míg a külső, közösségi térben a vezetőségi összejöveteleket és a kézműves foglalkozásokat tartják a sorstársak. A központi bázis több szempontból praktikus megoldásnak bizonyult.

A Polgármesteri Hivatalban az egyesület könnyebben tud kapcsolatot teremteni a mozgáskorlátozott tagokkal és segítőikkel, de ügyintézéskor, pályázatok benyújtása alkalmával a szakirodák és a Dunaújvárosi Járási Hivatal közelsége is nagy előnyt jelent. Farkas Zsolt egyesületi elnök elégedett a kapott lehetőséggel: az otthoni kisszobából örömmel tette át székhelyét a frekventált, önkormányzati komplexumba, ahol minden kedden 10-14 óráig, csütörtökön pedig 15 és 17 óra között fogadja az ügyfeleket a 8. emeleti, 801-802-es szobában. A kézműves foglalkozásokat is itt tartják minden hónap 3. és 4. keddjén, 10 órától, amikor nyitva áll az ajtó a sorstársak és a segíteni szándékozók előtt. Aki kérdéssel szeretne fordulni az egyesülethez, félfogadási időben a 25/544-181-es telefonon teheti meg.

  • Létrehozva: 2015. november 4.