fő tartalom

Gyémántfokozatú támogatás - Dunaújváros sportváros

Hírkép: Gyémántfokozatú támogatás - Dunaújváros sportváros

A Rió Klub gyémántfokozatú támogatója lehet városunk, erről egy rendkívüli közgyűlés keretében döntenek majd a képviselők. A klubot azzal a céllal hozták létre, hogy támogassák azon sportolókat, a magyar sporthősöket, akik képviselni fogják hazánkat a riói olimpián. http://dunaujvaros.com/hirek/201511/gyemantfokozatu_tamogatas_dunaujvaro...

-Dunaújváros a Nemzet Sportvárosa 1998 óta. Amikor bármilyen sporttal kapcsolatos napirend kerül a közgyűlés elé, a képviselők mindig megszavazzák a támogatást (mint például legutóbb a jégkorongozók támogatását). A megyei jogú városok közül arányaiban mi fordítjuk a legtöbbet a sportra- kezdte sajtótájékoztatóját Cserna Gábor polgármester, majd arról is beszélt, hogy támogatásban részesíti mindazon dunaújvárosi sportolókat, akik kvalifikációt szereznek a jövő évi olimpiára, paralimpiára.

Ezen a héten Tóth Tamással, a Rió Klub elnökével tárgyalt a polgármester. A klubot azzal a céllal hozták létre, hogy támogassák azon sportolókat, a magyar sporthősöket, akik képviselni fogják hazánkat a riói olimpián. Harminckét sportolónak tudnak segítséget nyújtani a felkészülésükben, személyükről egy négyfős bizottság dönt. Cserna Gábor polgármester elmondta, egy rendkívüli közgyűlés keretében arról fognak dönteni, hogy támogatják a klubot. A tíz gyémántfokozatú támogatók sorába kerülhetne városunk, a magyarországi települések közül egyedüliként, úgy, hogy városunk húsz millió forinttal, a helyi nagycégek szintén húsz millió forinttal járulnának hozzá. Elsősorban a Hankook, a Ferrobeton és az ISD Dunaferr segítségét szeretnék megnyerni a támogatáshoz. A klub által pedig városunk két sportolója, Takács Krisztián és Gurisatti Gyula például egy-egy autót kaphat az olimpia végéig. Ezen kívül különleges programokon találkozhatunk a sporthősökkel, akikért szurkolhatunk majd az olimpián.

  • Létrehozva: 2015. november 6.