fő tartalom

Klímafutás az élő bolygóért - dunaújvárosi állomás - sikeres részvétel!

Hírkép: Klímafutás az élő bolygóért - dunaújvárosi állomás - sikeres részvétel!

A „Klímafutás az élő bolygóért” eseménnyel a hazai általános iskolások, sportolók, orvosok és egészségfejlesztéssel foglalkozó szakemberek azt üzenik a november 30-án kezdődő párizsi klímacsúcs résztvevőinek, hozzanak hathatós intézkedéseket a környezetszennyezés, a globális felmelegedés és a vízkészlet megőrzése terén. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök. November 13. és 19. között néhány rajzot szimbolikusan egy 7 napon át tartó 700 kilométeres futással gyűjtenek össze. Négy ultrafutó és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet munkatársai futva teszik meg a Budapest – Tata – Győr, Budapest – Dunaújváros – Pécs, Budapest – Eger- Miskolc távokat és megkerülik a Balatont is. A hétfői napon Dunaújváros is megmutatta a kezdeményezés fontosságát!

Dunaújvárosban 2015. november 16-án, hétfőn 15 órakor fogadta Sztankovics László, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke a futók delegációját a Városháza téren, és szimbolikusan átadta számukra a dunaújvárosi általános iskolások néhány rajzát, majd ezt követően –szintén futva – folytatta útját a delegáció a következő állomásuk, Pécs irányába.

Dunaújvárosban több sportegyesület is csatlakozott a futókhoz, ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet a téma fontosságára! A Dunaferr SE (5 szakosztállyal: birkózás, torna, úszás, röplabda, kajak-kenu), a DFVE, a DAB jégkorongcsapat, a DKKA minden korosztálya, a Gorillaz – amerikai futball csapata, a DPASE futballcsapat valamint a Dragon Steel SE. Iskolások közül pedig a Dózsa György Általános Iskola diákjai jelentek meg szép számmal! A városunkba érkező futókhoz bárki csatlakozhatott, így megközelítően 100-150 fő kísérte a hivatalos futódelegációt a Városháza térre!

---------------------------------

Klímafutás az élő bolygóért esemény egy november 27-ei közös futással zárul. Ehhez bárki csatlakozhat, a táv 3 kilométer és a Hősök terétől a Magyar Tudományos Akadémia előtt található, Budapest legöregebb akácfájáig tart. A célhoz szintén futva érkezik Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal igazgatója, aki az akácfa előtt átveszi a 7 napon át futva összegyűjtött rajzokat.   Az esemény Facebook oldala: LEVEGŐT! Klímafutás az élő bolygóért, csatlakozz Te is! https://www.facebook.com/events/523922194430563/

Képgaléria (Ónodi Zoltán): http://dunaujvaros.com/gallery/klimafutas

  • Létrehozva: 2015. november 17.