fő tartalom

Megvan az új diákpolgármester

Hírkép: Megvan az új diákpolgármester

Diákparlamenti közgyűlésre került sor a városháza hetedik emeleti tárgyalójában, ahol a diákok megválasztották az új elnökségi tagokat. Az ülésen öt jelölt neve került elő, mint lehetséges befutó, közülük hárman voltak középiskolások. A kezdeti bonyodalom és egy holtverseny miatt hajszállal, de a következők tölthetik be új pozíciójukat:

Alcsics Henrietta, diákpolgármester (Rudas)

Főcze Bernadett, középiskolai alpolgármester (Lorántffy)

Hujber Balázs, általános iskolai alpolgármester (Móricz)

Minden évben sor kerül a választásra, ám ez idén triplán is indokolt volt, hiszen egyik korábbi vezető sem lehetett újra jelölt. A korábbi diákpolgármester (Vida Zoltán) és középiskolai alpolgármester (Csizmadia Alexandra) elballagtak, az általános iskolai alpolgármester (Fekete Sára) pedig egy budapesti középiskolában folytatja tanulmányait. Haász Marianna a városi diákönkormányzat elnöke nyitotta meg az ülést és fejezte ki háláját a leköszönő diákok eddigi áldozatos munkájáért, valamint sok sikert kívánt nekik a tanulmányaikban. A szabályzat szerint a polgármester, és az egyik alpolgármester is középiskolás kell, hogy legyen, a másik alpolgármesternek pedig felsős általános iskolásnak.

Az ülésen öt jelölt neve került elő, mint lehetséges befutó, közülük hárman voltak középiskolások. A kezdeti bonyodalom és egy holtverseny miatt hajszállal, de a következők tölthetik be új pozíciójukat:

Alcsics Henrietta, diákpolgármester (Rudas)

Főcze Bernadett, középiskolai alpolgármester (Lorántffy)

Hujber Balázs, általános iskolai alpolgármester (Móricz)

Mostantól egy évig az ő feladatuk lesz a diákönkormányzat rendezvényein való részvétel és a szervezésük, valamint a város diákjainak képviselése akár a magasabb szinteken is. Az új vezetőség hagyományosan tiszteletét teszi a polgármesternél is, így akár már bemutatkozásukkor jelezhetik a diákok panaszait, javaslatait és érvényesíthetik polgáraik érdekeit.

http://dunaujvaros.com/hirek/201511/megvan_az_uj_diakpolgarmester

  • Létrehozva: 2015. november 18.