fő tartalom

Terike néni 95 éves - Jó egészséget kívánunk neki!

Hírkép: Terike néni 95 éves - Jó egészséget kívánunk neki!

Fekete Sándorné Terike nénit köszöntötte a városi önkormányzat nevében Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester úr. A Fekete családnak a december többet jelent, mint Mikulás vagy a karácsony ünnepe, hisz Terike néni ebben a hónapban töltötte be 95. életévét. Ennek örömére a Dunaújvárosi Önkormányzat nevében Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte fel a szépkorút. A kopogásra ükunokája Lizi nyitott ajtót, aki most múlt 1 éves és nagyon imád a mamival lenni.http://dunaujvaros.com/hirek/201512/terike_neni_95_eves_jo_egeszseget_ki...

Terike néni Hercegfalván született 1920-ban, majd Előszálláson és Nagyvenyimen is élt. Férje 41 éve, hogy magára hagyta ezért beköltözött a városba lányához, Pannihoz. Szülei végigdolgozták az életüket, édesanyja háztartásbeli volt, míg édesapja a tehenészetnél dolgozott. Iskolában hat évet végzett el majd szolgálóként dolgozott. Végül az öbölben lévő Ruhagyárban sikerült elhelyezkednie sok női társával együtt, ahol 18 évet dolgozott le. Nyugdíjba is innen ment 1974-ben. Két gyermeke született és nyolc unokával egy dédunokával büszkélkedik. Hétköznapjaiban szeret sok időt tölteni velük, akik szinte napi rendszerességgel látogatják.

 

Vallja, hogy szellemi frissességét is ezért tudja fenntartani, hisz folyamatos nyüzsgés veszi körül. Amikor van egy kis szabadideje szeret olvasni, születésnapjára egy képes Bibliával ajándékozta meg a család, igaz jobb szemére már gyengébben lát. Elárulta, hogy nagymamája is szépkorúként hunyt el. Jöttünk miatt már napok óta nem tudott rendesen aludni, szombat óta készül, hogy a frizurája és a ruhája is rendben legyen. A család eddig még csak szolidan köszöntötte fel, de tervezgetik a nagy születésnapi ebédet is. Eljövetelünkkor ígéretet tett, hogy öt év múlva jöhetünk újra köszönteni a 100. születésnapján.

  • Létrehozva: 2015. december 9.