fő tartalom

Sajtóközlemény - SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSOK INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK FEJLESZTÉSE - TOP-6.6.2-15-DU1-2016-00001

Hírkép: Sajtóközlemény - SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSOK INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK FEJLESZTÉSE - TOP-6.6.2-15-DU1-2016-00001

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése a top-6.6.2-15-du1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretein belül.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból megvalósuló Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrafejlesztés megvalósításához 205 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el Dunaújváros.

A fejlesztéssel lehetőség nyílik Dunaújváros számára a szociális alapellátások és a támogató szolgálat magasabb minőségi szinten történő megvalósítására, a mai kor elvárásainak megfelelő környezetben.

A projekt közvetlen célja a Dunaújvárosban működő szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése, a szakmailag megfelelő intézményi háttér fizikai feltételeinek javítása. A helyi és a járási szintű humán közszolgáltatások megújítása hozzájárul a lakosság foglalkoztathatóságának javításához, az életkörülményekben rejlő területi különbségek mérsékléséhez, kiegyenlítődéséhez.

A beruházás megvalósulásával három épület felújítására és egy személyszállító kisbusz kerül beszerzésre.

Az Útkeresés Segítő Szolgálat székhelyén, a projekt keretében megvalósul a Dunaújváros gyermekjóléti alapszolgáltatásainak helyt adó épület felújítása és funkcionális átalakítása. Az infrastruktúra fejlesztése lehetővé teszi, hogy a bővülő ügyfélforgalomnak és a megnövekedett szakemberlétszámnak a megfelelő alapterület biztosított legyen az új feladatok ellátásához, és hozzájáruljon az ellátások hatékonyságának növekedéséhez.

A dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézmény és Árpád házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai esetében két telephelyen kapcsolódik a projekt.

A két telephelyen a szociális étkeztetés, valamint a Magyar úti telephelyen a nappali ellátás, nappali demens betegetek ellátása üzemel.

A projekt céljai között szerepel, hogy mind két telephelyen megvalósuljon a nappali ellátás, továbbá az időskorúaknak, demens betegeknek, a megfelelő környezet kialakítására, (akadálymentesítés, foglalkoztató, külön férfi és női fektető, fürdőhelységek kialakítása, akadálymentesítése). Az étkeztetés esetén az elavult eszközök kiváltása, tálaló konyhák korszerűsítése.

Jószolgálati Otthon Közalapítvány Támogató Szolgálatának célja a fogyatékos személy önrendelkezésén alapuló önálló életvitelének megkönnyítése, elsődlegesen a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítésével, valamint önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása, mely célok teljesüléséhez elengedhetetlenül fontos, egy személyszállító kisbusz beszerzése a támogató szolgálat ellátásához, a fogyatékkal élő, sokszor kerekesszékes ellátottak szállítására.

A „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése” megnevezésű, TOP-6.6.2-15-DU1-2016-00001 azonosítószámú projekt 2017.02.01. - 2018.11.30. között, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

DMJVTovábbi információ:
Vasmű u. 41. Irodaház Kft.
e-mail cím:ugyfelszolgalat@v41.hu

Csatolmány
Sajtóközlemény
  • Létrehozva: 2017. június 13.