Múzeumok Éjszakája a Kortársban

Hírkép: Múzeumok Éjszakája a Kortársban

Hűsítő nyári program a Kortárs Művészeti Intézetben az egész családnak! Várják 15 órától a legkisebbeket kézműves foglalkozásra, lesz KineDok filmklub, tárlatvezetés és Dalai Dalest. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján! A belépés minden programra ingyenes!

Programok:

15.00-18.00 Kortárskodó
Kihagyhatatlan, élménydús gyerekprogramokkal várjuk a legkisebbeket. Várnai Gyula képzőművész, valamint Páhi-Fekete Noémi és Páhi Péter iparművészek vezetésével izgalmas kézműves foglalkozásokat tartunk, ahol a gyerekek felszabadultan alkothatnak miközben megismerkednek Az autizmus mint metafora című kiállítás nagyszerű műtárgyaival is.

18.00-19.30 KineDok filmklub – Normál autista film (r.: Miroslav Janek)
Egy autistával kapcsolatban a helyes kérdésfeltevés nem az, hogy „Mi baj van vele?”, hanem az, hogy „Mi a más benne?” A film is eszerint jár el, amikor az autizmust nem egy kórképként fogja fel, hanem egy olyan titokzatos gondolkodási módként, amely lehet, hogy valamiféle üzenetet hordoz a többségi társadalom számára, vagy legalábbis ráirányítja a figyelmet azokra az úgynevezett normális körülményekre, amelyek között a legtöbb ember él.

19.30-20.30 Kurátori tárlatvezetés – Az autizmus mint metafora
A nagyszabású csoportos kiállításon az autizmussal élő alkotók mellett jelentős kortárs képzőművészek szerepelnek olyan munkákkal, melyek tartalmukban, témájukban vagy alkotói módszerükben, attitűdjükben reflektálnak az autizmusra. Deák Nóra kurátor vezeti végig a közönséget a tárlaton: mesél művészekről, művészetről, autizmussal élőkről és alkotókról egyaránt.

20.30-23.00 III. Dalai Dalest
Régi barátok csapnak össze elektronikus gitáron – dalai dávid kedves vendége Késmárky Szabolcs, a Band In The Pit triumvirátusának rettenthetetlen oszlopa. Míg Szekeres István és Farkas Csaba a közismert és méltán népszerű groove-okat döngeti, fent nevezett barátjuk és Martinkó Tamás a masszív zenei alapoktól nem zavartatva gitárpárbajt vív. Fényfestés: Várnai Gyula.

A belépés minden programra ingyenes!

  • Frissítve: 2017. június 20.