fő tartalom

Virágos Dunaújvárosért

Hírkép: Virágos Dunaújvárosért

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarországért Országos Mozgalom már évek óta részt vesz egy nemzetközi kezdeményezésben, ami a környezetvédelem fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. https://dunaujvaros.com/hirek/201707/viragos_dunaujvarosert

Ebben az évben városunk is indul a programon, amelynek részeként a mozgalom zsűritagjai csütörtökön ellátogattak Dunaújvárosba, hogy megismerjék a környezetet. Őket Szabó Imre főépítész, Szántó Krisztina, a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Osztályának kollégája, valamint Czeglédi Attila, a DVG Zrt. parkfenntartásért felelős munkatársa fogadta. Egy rövid beszélgetés, valamint a városról való tájékozódás után indultak el a virágosított helyszíneket megtekinteni. Takács Judit, a mozgalom tagja elmondta, nem csak a fák és a virágok száma, elhelyezése a döntő, hanem a környezetvédelem és az újrahasznosítás is, ami a huszonegyedik század egyik legnagyobb kihívása.

A verseny szempontjai közt szerepel az is, az adott település mennyire becsüli meg a környezetet, rendelkezik-e öko iskolákkal vagy óvodákkal, mennyire vonják be a gyerekeket vagy a fogyatékkal élőket ezekbe a kérdésekbe, és mennyire hangsúlyos a város közösségi élete, mekkora az összefogás egy fontosabb ügyben. Mindezek mellett figyelembe veszik a közterületek tisztaságát, a fák, növények állapotát és egyéb dolgokat, amikről a zsűri tájépítész és kertészmérnök tagjai is véleményt alkotnak. A mozgalom tagjai a rengeteg jelentkező település bejárása után szeptemberben értékelik a városokat és döntenek majd a rangsorokról.

  • Létrehozva: 2017. július 12.