Ady-napok Dunaújvárosban

Hírkép: Ady-napok Dunaújvárosban

A jeles napok sorában ez év őszén érkezünk Ady Endre születésének 140. évfordulójához. Ennek kapcsán az utóbbi időben talán kissé elfeledett költőre emlékezünk egy rendezvénysorozattal 2017. november 23-24-én. A programok három dunaújvárosi intézmény közreműködésével jönnek létre: a József Attila Könyvtár, a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza fogott össze az ügy érdekében. A megvalósítást a dunaújvárosi önkormányzat támogatja.

Az eddig kétnaposra tervezett esemény első napja részben szakmai közönséget szólít meg, de minden program nyitott bárki számára. Ezek helyszíne a gimnázium, a könyvtár illetve a színház lesz, ahol előadásokra, bemutató órára, drámafoglalkozásra kerül sor. A második napon az országosan már meghirdetett Ady-online vetélkedő döntője kerül megrendezésre. A jelentkezés módja és a feladatlap már olvasható a könyvtár honlapján. Az itt létrehozott felületen egyébként is minden információ megtalálható: http://www.jakd.hu/ - Ady-napok ikonjára kattintva. A műveltségi vetélkedő mellett könyvillusztráló versenyt is hirdettünk, aminek keretében a pályázók összeállíthatják saját Ady-kötetüket.

Kísérő rendezvényként egyrészt ugyanekkor egy kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők a könyvtárban azokból a pályázatokból, amik a könyvillusztráló pályázatra érkeztek, illetve egy Ady estet is meghallgathatnak a Bartók Színházban.

Az online versenykiírás és a könyvillusztráló-pályázat  részletes leírása, a tudnivalók az alábbi linkeken elérhetők.

Ady-napok Dunaújváros keretében meghirdetett országos versenyek honlapja >>

Ady Endre élete, utóélete és kora című Online tanulmányi csapatverseny >>
"Tervezd meg saját Ady-köteted!" Könyvillusztráló-pályázat  >>>

  • Frissítve: 2017. július 14.