"A felújítás nyertesei mi, dunaújvárosiak vagyunk"

Hírkép: "A felújítás nyertesei mi, dunaújvárosiak vagyunk"

Több mint ötszáz millió forint értékű fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt egy esztendőben a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum mind a hét tagintézményében. A beruházások ünnepélyes lezárása a Dunaferr iskola villamos tagintézményében volt, ahol egy régóta várt felújítás valósulhatott meg, itt mintegy száz millió forint értékben elkészült a tető teljes szigetelése, a tornaterem korszerűsítése. Forrás - DO

A nagyszabású projektek záróünnepségén jelen volt többek között dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, Cserna Gábor polgármester, Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, valamint önkormányzati képviselők, a kivitelezést végző vállalkozók, a középiskolák igazgatói, és diákok is.

Csapó Gábor felvázolta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatai által elnyert több mint félmilliárd forintból a Hild és a Rudas iskolában minden nyílászárót újra cseréltek, összesen 800 darab napelemet telepítettek a Lorántffy, a Hild, a Rudas és a Dunaferr iskola központi épületére. Utóbbi tetőszigetelési munkálataira az önkormányzat tízmillió forintot biztosított. A főigazgató hangsúlyozta, számos eszköz- és informatikai fejlesztés is megvalósulhatott a centrum többi intézményében, és egy prémium takarítási rendszert is bevezettek az iskolákban. A Dunaferr iskola villamos tagintézményében pedig egy régóta várt fejlesztés valósulhatott meg, a tető teljes szigetelése, emellett kifestették a tornatermet, új világítást és hálókat szereltek fel. Úgy fogalmazott, ezzel visszaadták a csarnokot az iskolának, a sportegyesületnek és a városnak is, hiszen rendezvényeknek, kiállításoknak is helyet biztosíthat ugyanúgy, ahogy korábban is. Csapó Gábor hozzátette, egyértelmű a kormányzati szándék a szakképzés erősítéséről, amelyben együttműködő partnereik vannak, és köszönetet mondott a városvezetésnek a támogatásokért.

Cserna Gábor polgármester beszédében kiemelte, jó úton jár a szakképzési centrum, és a tornaterem felújításával nemcsak a diákok, hanem a dunaújvárosiak is visszakapnak egy közösségi teret.

- Százmillió forint miniszteri döntésen alapuló támogatásból megújult a Dunaferr iskola villamos tagozatának épületszárnya, ahol a tető beázása miatt évek óta használhatatlan volt az intézmény tornaterme. A felújítás nyertesei mi, dunaújvárosiak vagyunk. Kiemelt kormányzati szándék a gyermekek, az ifjúság egészséges életre nevelése, amelyhez nélkülözhetetlen a mozgás, a sport megszerettetése. Dunaújváros önkormányzata is kiemelt figyelmet fordít a sportolókra, az edzések lehetőségeinek megteremtésére. Erőnkön felül támogatjuk a város egyesületeit, az utánpótlás-nevelést, igyekszünk a kor színvonalán álló létesítményeket építeni. Az élményfürdő visszavásárlásával adott a lehetőség arra, hogy a Modern Városok Program keretében 4,5 milliárd forint kormányzati támogatásból a Fabó Éva Sportuszodából és az élményfürdőből sport-és fürdőkomplexumot teremtsünk, ami találkozik Dunaújváros polgárainak igényeivel. A radari sporttelep felújításáról az elmúlt héten döntött a közgyűlés. A projekt 480 millió forintból valósul meg, magában foglalja az atlétikai létesítmények, a küzdősport csarnok és a labdarúgó létesítmények fejlesztését. Ehhez a sorhoz szépen illeszkedik a Dunaferr iskola tornatermének felújítása. A testnevelés órákon és edzéseken felül azt is fontosnak tartom, hogy a dunaújvárosiak visszakapnak egy közösségi teret, ahol megint tudunk olyan eseményeket szervezni, mint autókiállítás, expó, vásárok, és más, a dunaújvárosi polgárok részéről felmerülő igényt teljesíteni.

A beszédek között a Bánki és a Dunaferr iskola tehetséges diákjai készültek egy-egy énekes, táncos produkcióval, majd sor került az ünnepélyes szalagátvágásra, a felújított tornaterem átadására. Ezután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás csapata vette birtokba az új pályát.

Az ünnepség egy állófogadással ért véget, amelynek pohárköszöntőjén dr. Dorkota Lajos örömmel beszélt arról, hogy megint gazdagodott Dunaújváros, az elmúlt időszakban folyamatosan jelenthettek be új fejlesztéseket, vagy éppen adhatták át már elkészült beruházásokat. Kiemelte azt is, minden lehetőséget meg kell ragadni annak érdekében, hogy olyan együttműködések alakuljanak ki, vagy hogy olyan fejlesztések valósulhassanak meg a későbbiekben is, amelyek a város érekeit szolgálják.

Átadták a Dunaferr iskola felújított tornatermét

Átadták a Dunaferr iskola felújított tornatermét - fotó: Sándor Judit
  • Frissítve: 2017. szeptember 12.