fő tartalom

Pálya Ördögei - I. Diablo Amatőr Kispályás Labdarúgó Torna

Hírkép: Pálya Ördögei - I. Diablo Amatőr Kispályás Labdarúgó Torna

A Zéró Tolerancia és a Kan-Ászok FC összecsapásával kezdődött szombaton reggel az I. Diablo Kupa kispályás labdarúgó torna az Arany János Általános Iskola tornacsarnokában. A harmad és negyed osztályban játszó csapatoknak kiírt sportnapon közel száz amatőr labdarúgó döntött a foci, a mozgás, a sportolás mellett. Délutánra a nagyszerű csoportmeccseket követően kialakult helyosztók és az elődöntők párosítása. Az első elődöntőben a Kan-Ászok csapata Csordás István vezérletével, két góllal jobbnak bizonyult a város egyik legrégebbi aktív csapata, a Bongó ellen, míg a másik ágon az addig még gólt sem kapó 100%-os teljesítményt nyújtó Gaszisportvideo játékosait hatalmas csatára késztette a Zéró Tolerancia, de megakadályozni nem tudták, hogy döntőbe jussanak. (3:2) A bronzmérkőzésre el is fáradtak Zérós fiúk, így a Bongó magabiztosan hozta a mérkőzést (5:2). Az arany-csata aztán nagy izgalmakat, fordulatos játékot és végül büntetőrúgásokat hozott. Ebben a rendes játékidő végén egyenlítő Kan Ászok voltak ezúttal a jobbak és ők emelhették magasra a trófeát. Ahogy a szervezők várták, remek játékot és nagyszerű hangulatot könyvelhettek el a nap végén. Abban pedig mindenki egyetértett, hogy jövőre is meg kell rendezni a Diablo Kupát, mert helye van a dunaújvárosi kispályás labdarúgó tornák palettáján.

Ábrahámovics Gábor (Diablo Pizzéria):  Nagy örömünkre szolgált hogy ennyi sportszerető embert sikerült megmozgatnunk és ilyen profi módon lett a rendezvény megszervezve! Ebből is látszik hogy mennyire felkészült a DLSZ stábja. Jó volt látni a örömöket a játékosok arcain, látni hogy ez a sportág mennyi értékes dolgokkal ajándékozza meg a benne és mellette lévőket. Az eredményeket és a mérkőzéseket tekintve azt tudom elmondani hogy nívós mezőnnyel zajlottak a küzdelmek és rendkívül kiélezett volt minden párharc, így a döntő is! Külön örömet jelentett számomra az a serleg (DLSZ+), amit a díjátadón kaptam az eddigi munkámért! Itt megjegyezném azt, hogy ez az érdem leginkább a kollégáimé a pizzériában akik nélkül ezek az együttműködések és sikeres rendezvények nem jöhettek volna létre! (A kupát be is vittem a konyhára a többieknek és ékesen díszeleg az elismerés jelképeként) Az egész nap csak pozitívumokkal szolgált, ebből kiindulva szeretnénk hogy a Diablo-kupa jövőre is megrendezésre kerüljön, hasonlóan színvonalas közreműködéssel és hogy esetleg az idei bajnok jövőre is megmutassa, kik a pálya ördögei!

Kalácska András és Mészáros László

Mészáros László (egykori kiváló játékos): Nagyszerű sportnapon vagyunk túl, amit köszönhetünk a város egyik legnagyobb sportszervezetének a DLSZ-nek, hiszen az a munka, amit minden nap folytatnak az példaértékű és becsülendő teljesítmény. A szövetség az egyik legfontosabb területen – az amatőr és a rekreációs sport megszervezésében, vagyis a napi munka utáni szabadidő hasznos eltöltésében – nyújtanak profi hátteret. A mai napon is ezt láttam. Dunaújvárosi fiatalok, középkorúak mezt húztak és egymásért – néha saját magukért – sportoltak, fociztak. Ahogyan egy-egy szép védés, vagy pazar gól után felszabadultan örültek – na, az tette naggyá a Diablo Kupát, hiszen erről szól a sport. Gratulálok a csapatoknak, a helyezést elért csapatoknak külön is, és jár a gratuláció az egyéni díjasoknak is! Kívánok minden amatőr sportolónak további sikeres magán és sportéletet Dunaújvárosban! A DLSZ munkatársainak és vezetőinek pedig azt kívánom, hogy ugyanilyen magas szinten folytassák rendkívül fontos tevékenységüket, melyet Dunaújvárosért végeznek!

Kan Ászok FC

Szabó Csaba szakmai igazgató (Kan-Ászok FC.): Szeretném megköszönni a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy ilyen remek hangulatú kupát szervezett III. és IV. osztályú csapatoknak. Sportszerű, küzdelmes meccseket játszottunk. Gratulálok a CSAPATOMNAK, érett játékkal sikerült elhódítanunk ezt a kupát! Köszönöm azoknak, akik eljöttek. Külön köszönet Weixl Attilának, aki a hátvédsorból ugrott be a kapuba és döntő szerepet vállalt a büntetőpárbaj során!

Diablo kupa  alegjobbak 2017 DLSZ

Csordás István csapatvezető (Kan-ászok FC.), a torna legjobb játékosa: Először is köszönjük a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, hogy rendezett egy ilyen kupát ahol úgymond csak a „kisebb” csapatok játszhatnak. Megmondom őszintén hogy nem számítottam a különdíjra, és nem is éreztem, hogy olyan jól ment a játék, de kintről mindig más látszik. Ettől függetlenül nagyon örülök a díjnak! Ez természetesen a csapat érdeme is persze egyéni teljesítmény is kellett hozzá, de a társaim nélkül nem sikerült volna, tehát köszönöm a csapatomnak is a remek teljesítményt és mégy egyszer köszönöm a megtiszteltetést hogy engem választottak meg az I. Diablo Kupa „A Pálya Ördögei” legjobb játékosának! Szuper kis nap volt!

Kiss Norbert (Bongó) a torna legjobb kapusa: Ismét egy remek szervezésű sportszerű és színvonalas kupán vagyunk túl, ezért köszönjük a labdarúgó szövetségnek, hogy megint talált egy alkalmat ahol torna rendszerben focizhattunk egy kicsit! Külön öröm, hogy Dunaújvárosban nagyszerűen fejlődik a kispályás foci és egyre több cég, vállalat áll be az amatőr sport mögé! Örülök, hogy megkaptam a torna legjobb kapusa címet, de ezt mindig hangoztatom, hogy csak jó csapatból lehet kiemelkedni és ez most sem volt másképp, úgyhogy köszönöm a srácoknak nélkülük nem ment volna! Minden résztvevőnek gratulálok – külön a díjazottaknak – remek nap volt, jövőre találkozunk! Hajrá foci! Hajrá Dunaújváros!

Diablo kupa DLSZ lányok

I. DIABLO KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ KUPA DÍJAZOTTJAI

VÉGEREDMÉNY
1. HELY  KAN - ÁSZOK FC
2. HELY  GASZISPORTVIDEO
3. HELY  BONGÓ
I. DIABLO KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ KUPA KÜLÖNDÍJASOK
JÁTÉKOS  CSORDÁS ISTVÁN (KAN - ÁSZOK FC)
KAPUS  KISS NORBERT (BONGÓ)
GÓLKIRÁLY  SŐREI GERGŐ (GASZISPORTVIDEO)
DLSZ+  ÁBRAHÁMOVICS GÁBOR 
  • Létrehozva: 2017. október 10.