fő tartalom

"A városfejlesztés meghatározó pillére a kórház"

Hírkép: "A városfejlesztés meghatározó pillére a kórház"

Színvonalas rendezés és jó hangulat jellemezte a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálját. A rendezvényt immár ötödik alkalommal szervezték meg a Dunaújvárosi Egyetem sportarénájában, amelynek házigazdája dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgató-főorvosa volt. Az intézmény bálja mindig egy-egy nemes célt szolgál, a bevételből ezúttal az újszülöttek számára alkalmas újraélesztő- és melegítő asztalt vásárolnak. Forrás - DO

Az eseményen jelen voltak a jótékonysági bál fővédnökei, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője és Cserna Gábor polgármester.

Mint azt Cserna Gábor elmondta, a városfejlesztés meghatározó pillére a kórház. A jótékonysági bál mára egy olyan közösségi eseménnyé vált, ahol a kórházra figyelő lokálpatrióták, a politikai és civil környezet szereplői, az intézmény szakmai és társadalmi partnerei, a gyógyításban résztvevő munkatársak találkoznak, szót váltanak és jótékonykodnak.

-Önkormányzatunk számára fontos, hogy mi történik a kórházban, milyen koncepciója, milyen jövőképe van az intézménynek, hiszen a városban és a régióban élő, mintegy 130 ezer ember számára nem közömbös, milyen egészségügyi ellátást kapnak. Úgy gondolom, az igényes gyógyító munkának, a betegközpontú gondolkodásmódnak, a hatékony gazdálkodásnak köszönhetően a Szent Pantaleon Kórház méltán működhet súlyponti kórházként. Büszkék vagyunk arra, hogy 2016-tól tagja az „elit klubnak”, innentől négy éven át a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórházaként működik. Büszkék vagyunk arra is, hogy a legjobbnak bizonyult a városi és kis fővárosi kórházak között, ezért szintén 2016-ban elnyerte a „Kiváló Városi Kórház” elismerést- mondta a polgármester, hozzátéve azt is, hogy az intézmény az elmúlt években tíz uniós pályázat kedvezményezettjeként számos fejlesztést, beruházást valósított meg a központi műtő és diagnosztikai blokk kialakításától, a sürgősségi ellátás fejlesztésén és az eszközbeszerzéseken át egészen a napelemes rendszer telepítéséig.

Dr. Galambos Dénes szerint azért is örömteli ez a rendezvény, mert az egészségügyi szféra minden területéről jelen voltak, orvosok, ápolók, az alapellátásban dolgozók, valamint helyi vállalkozók is. A jó hangulatú este köré pedig egy nemes célt állítottak. Mint mondta, fontos cél, hogy minél több gyermek szülessen, hogy minél többen családot alapítsanak Magyarországon, és ha ez az újszülött melegítő- és újraélesztő asztal beszerzése kis lépésben is, de hozzájárul a célhoz, akkor sikeres volt a rendezvény. 

 
  • Létrehozva: 2017. november 13.