fő tartalom

Kolbászfesztivál idén is!

Hírkép: Kolbászfesztivál idén is!

Idén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és disznótoros kóstolót, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak december 2-án a Városháza téren. A kolbásztöltés délután egy órakor indul, a csapatoknak nagyjából két órájuk lesz az előkészítésre, a fűszerezésre, a töltésre és a sütésre. A zsűri 15:30-kor már eredményt hirdet. Nevezés beérkezési sorrendben történik, a megadott elérhetőségeken. Maximum tizenöt csapat vehet részt a gasztro-küzdelemben, nevezési határidő: november 26. Elérhetőség: 70/ 617-4532, e-mail: sztpentele@gmail.com Forrás - DO

A részvételhez minden csapat a helyszínen elkészített 3 kilo kolbászalapanyaggal nevezhet, melyet saját fűszerezéssel elkészít és betölt. Keverőedényt és kolbásztöltőt mindenkinek hoznia kell, valamint belet, fűszereket és egy sütőtepsit. Két darab sütőzsámoly és egy töltő áll majd rendelkezésre a helyszínen, melyet a csapatok igénybe vehetnek.

A zsűrinek húsz dekagramm kolbászt kell majd leadni, melyet a szakmai grémium értékel és díjaz. Az első három helyezett díjazásban részesül és ezen felül még további különdíjjal is kedveskedik a zsűri.

  • Létrehozva: 2017. november 14.