fő tartalom

Korszerűsített épületet adtak át Velencén

Hírkép: Korszerűsített épületet adtak át Velencén

Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos mondott beszédet azon az ünnepi eseményen, amelyen a „KEHOP-5.2.2. -16-2016-00056 Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései Fejér megyében” elnevezésű program keretében átadták a Székesfehérvári Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztálya, valamint Növény- és Talajvédelmi Osztálya felújított, korszerűsített épületét.

Összesen tizenhét kormányhivatali épületet korszerűsítettek, illetve korszerűsítenek Székesfehérváron, Móron, Dunaújvárosban, Enyingen, Adonyban, Sárbogárdon, valamint Velencén. A projekt megvalósításához szükséges pénzügyi fedezetet pályázati forrásból és kiegészítő hazai forrásból finanszírozza a Fejér Megyei Kormányhivatal. A projekt tervezett összköltsége 1 milliárd 404 millió forint – hangsúlyozta dr. Simon László. Kiemelte: a projekt eredményeként Fejér megyében, a kormányhivatali épületekben várhatóan 30 százalékkal csökkennek a fűtési, illetve villamos költségek, várhatóan 2 millió kilowattórával csökken az épületek összes energiafelhasználása, továbbá nagy teljesítményű napelem kihelyezése történik meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velencén 2015 végén készült el a napelemes rendszer. Idén megtörtént az épületben a nyílászáró cseréje, a komplett külső hőszigetelés a hő- és füstelvezetés, a radiátorszelepek cseréje, és új LED-lámpatestek is kerültek a helyiségekbe. Éves szinten 140 megawattóra energia-megtakarítás várható, amely mintegy 40 százalékos csökkenést, évente várhatóan 3,5-4 millió forint költségmegtakarítást jelent.

Jelentős esemény a velencei, korszerűsített épület átadása a kormányhivatal életében, hiszen ezzel nemcsak energiatakarékosabb és racionalizáltabb üzemeltetésűvé vált, hanem szebb, korszerűbb hivatali munkakörnyezetet, ügyintézési teret biztosít az ügyfelek és az állami tisztviselők számára egyaránt – mutatott rá dr. Simon László, megemlítve, hogy a csaknem 72 millió forint értékű, 2017-es beruházás teljes mértékben uniós forrásokból valósult meg. A Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja megköszönte a kivitelezők jó minőségű munkáját, majd utal arra: nem csak a most átadott, korszerűsített, velencei épületre lehetnek büszkék, hanem valamennyi, a program megvalósítása során keretében modernizált épületre is, hiszen így kevesebb közpénzt kell felhasználni az üzemeltetésükre. Kifejtette: az épületek felújítása mellett igen fontosak az emberi tényezők is, az, hogy az állami tisztviselők jól képzettek, ügyfélközpontú gondolkodásúak legyenek.

A tervekre, folyamatban lévő beruházásokra utalva szólt arról: jövő tavaszra elkészül a bicskei járási hivatal új épülete, amelyben korszerű kormányablak is helyet kap. Elmondta: Dunaújvárosban fontos előrelépést jelent majd, hogy új helyre kerül a járási hivatal székhelye. Az egykori, úgynevezett „Zöld SzTK” felújított, átalakított épületébe költözik jó néhány olyan szervezeti egység, amely a városban most még különböző helyeken működik. Ez a beruházás is 2018-ban valósul meg.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a térség fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos elemezte, milyen alapvető szemléletváltás történt 2010-től az államigazgatásban, illetve a közigazgatásban, és méltatta a kormányhivatalok, járási hivatalok megnövekedett feladatait, széles körű szakmai, hatósági tevékenységét. Rámutatott: a beruházások, korszerűsítések eredményeképpen egyre több helyen immár méltó körülmények között szolgálja az embereket a közigazgatás, a közszféra. Hangsúlyozta, hogy fontos cél a közigazgatásban a szolgáltatások színvonalának emelése.

Ezt követően dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dancs Norbert, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának vezetője ünnepélyesen átvágták a nemzeti színű szalagot, s átadták a felújított, korszerűsített velencei kormányhivatali épületet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Simon László kormánymegbízott, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke és Dancs Norbert járási hivatalvezető vágta át a nemzeti színű szalagot.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

 

  • Létrehozva: 2017. november 20.