Adventi családi délután az Intercisa Múzeumban

Hírkép:  Adventi családi délután az Intercisa Múzeumban

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden kedves érdeklődőt az Adventi családi délután az Intercisa Múzeumban című rendezvényre 2017. december 16-án, szombaton 14:00-18:00 óra között.
Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4.

14:00 - 18:00 óra Adventi kézműves készülődés: Kézműves programokkal várjuk az érdeklődő gyerekeket és a szülőket. Földszinten: Gyertyamártás és dekorációkészítés

Az I. emeleten: kiskönyv fűzés, gömb-, angyalka-, csengő-, világító és illatos hófehér csillámos karácsonyfadíszek készítése.

14:00 – 16:00 óra: Újrahasznosított anyagokból készíthetnek karácsonyfadíszeket a néprajzi szoba foglalkoztató terében. (Helyszín: a múzeum I. emeletén)
16:00 - 16:45 : Karácsonynak éjszakáján, Jézus születése napján… Régi és mai karácsonyok című néprajzi interaktív gyermekfoglalkozás
Helyszín: Intercisa Múzeum, I.emelet, néprajzi szoba
Foglalkozás vezető: Balogh Pál Géza, néprajzos-muzeológus
A néprajzi szobában összekeveredtek a régi és mai karácsonyok kellékei. A gyerekekkel közösen szétválogatjuk a tárgyakat, közben pedig megismerkedünk a régi falusi ünnepléssel és a foglalkozás végére saját szokásainkra is egy kicsit más szemmel fogunk nézni.
17:00 - 17:45 : Hej, víg juhászok, csordások című interaktív néprajzi foglalkozás
Helyszín: Intercisa Múzeum, I. emelet, néprajzi szoba
Foglalkozás vezető: Balogh Pál Géza, néprajzos-muzeológus
A karácsonyi ünnepkör egykor az év énekes, leginkább színjátékszerű szokásokkal teli időszaka volt. A néprajzi szobában játékos formában megismerkedünk az egykori dunapentelei betlehemes játékokkal és egyéb dramatikus szokásokkal, és ezt követően összehasonlítjuk őket a bibliai történettel is.
A rendezvény ideje alatt díjmentesen megtekinthető a Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évekig” című állandó kiállítás és az Élet és halál egy bronzkori településen „ című időszaki kiállítás.

A rendezvényen való részvétel díjtalan!

  • Frissítve: 2017. november 30.