Élet és halál egy bronzkori településen

Hírkép: Élet és halál egy bronzkori településen

Az Intercisa Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt az Élet és halál egy bronzkori településen című kiállítás megnyitójára 2017. december 14-én, csütörtökön, 17:00 órakor. A kiállítást megnyitja: Dr. V. Szabó Gábor, az ELTE BTK Régészettudományi Intézet adjunktusa. Helyszín: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 4., Intercisa Múzeum II. emeleti kiállítóterme A kiállítás megtekinthető: 2017.december 14. ­- 2018. március 4. között, keddtől-péntekig 10-16 óráig

Elérhetőségek:
Tel: 06-25/411-315, 06-25/408-970
E-mail: intercisamuz@gmail.com
Honlap: www.intercisamuzeum.hu

Élet és halál egy bronzkori településen

Az Intercisa Múzeum új időszaki kiállítása egy Iváncsán (Fejér m.) feltárt bronzkori település leletanyagát mutatja be. A hulladékgödrökben talált tárgyak segítenek megismerni az egykori lakók mindennapi tevékenységeit. A gödrökben feltárt temetkezések és emberi maradványok a halottakkal kapcsolatos elképzelésekbe engednek betekintést.

A több szempontból különleges leletanyagból kiemelkedik egy valódi ritkaság. Az egyik gödörben megmunkált emberi arckoponyát találtak. A tárgyon megfigyelhetők a készítéssel, használattal összefüggő nyomok. A tárgy Magyarországon egyelőre párhuzam nélküli, és Európából is csak kevés hasonlót ismerünk, zömmel más korszakokból.

A kiállítás nem csak a szemnek készült: a látogatók kézbe vehetnek, megtapogathatnak a feltáráson talált tárgyak közül néhányat (kőbalta, őrlőkő, szövőszéknehezék, állatcsontok, kerámiaedények töredékei).

Kapcsolódó linkek:

http://intercisamuzeum.hu/honapmutargya/2017-februar-honap-mutargya--bronzkori-koponyamaszk-ivancsarol

http://intercisamuzeum.hu/honapmutargya/2016-februar-honap-mutargya--bronzkori-csuklovedo-ivancsarol

https://www.academia.edu/35408483/Keszi_Tam%C3%A1s_Arckoponya.ppsx

 

Csatolt képek: 
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
csatolt kép
  • Frissítve: 2017. december 13.