fő tartalom

Tájékoztatás az időskorúak támogatásáról

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 35/2015. (XII. 18.) önkormányzati rendelete 22. § (1) bekezdése alapján évente – hivatalból karácsony ünnepe alkalmából - támogatásban kell részesíteni azt a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező személyt, aki részére tárgyévben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság – a kiskorú árvaellátásban részesülők kivételével - ellátást folyósít, amennyiben ellátásának összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét (mely jelenleg 199.500,- Ft). A támogatás összege személyenként 5.000,- Ft. A támogatási összeget postai úton kell folyósítani azon személyek részére, akiknek jogosultságát a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság hivatalból igazolta és folyósítási címük megegyezik bejelentett lakóhelyükkel.

Amennyiben az Igazgatóság által közölt folyósítási cím megegyezett a dunaújvárosi bejelentett lakcímmel, úgy az 5000,- Ft összegű támogatást külön értesítés nélkül postai úton 2017. decemberében megküldtük az érintetteknek.

Aki a fent felsorolt támogatotti körbe tartozik, de 2017. december 31-éig nem kapott támogatást, igényelnie kell a juttatást Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Osztályánál (Dunaújváros, Városháza tér 2. földszint). A kérelem nyomtatvány beszerezhető a Szociális Osztály előterében kihelyezett műanyag dobozokból. A nyomtatvány címe “Kérelem időskorúak támogatásának megállapításához”. A kérelemhez mellékelni kell a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy banki kivonatot és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítő vagy az ellátás megállapításról szóló határozatot, amennyiben az ellátás megállapítására a 2017. 2. felében került sor. A támogatás folyósítására a határozat véglegessé válását követő 10 napon belül, postai úton kerül sor.

Aki hivatalból nem kapott támogatást, úgy kérelmet 2018. január 31-ig nyújthat be a Szociális Osztályon. A határidő elmulasztása jogvesztő.

Érdeklődni lehet folyamatosan a (25) 544-236, 544-289-es telefonszámon.

  • Létrehozva: 2018. január 8.