SAJTÓKÖZLEMÉNY - JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÓ SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A DUNAÚJVÁROSI SZENT PANTALEON KÓRHÁZ – RENDELŐINTÉZETNÉL

Hírkép: SAJTÓKÖZLEMÉNY - JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÓ SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A DUNAÚJVÁROSI SZENT PANTALEON KÓRHÁZ – RENDELŐINTÉZETNÉL

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet mintegy 285 millió forint európai uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírására beadott pályázata eredményeként. A fejlesztés során az intézmény járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése valósul meg.

A projekt kitűzött célja a meglévő kapacitás, illetve területek, rendelők, közösségi terek ellátási szintjének emelése, a projektarányos akadálymentesség megvalósítása, az energiahatékonyság jogszabályok által előírt fokozása.

A kórházi ellátást kiváltó és/vagy lerövidítő szolgáltatások magas színvonalú biztosítására alkalmas járóbeteg szakellátási infrastruktúra megteremtése érdekében az alábbi tevékenységeket tervezzük megvalósítani a projekt során: 7 járóbeteg szakrendelő részére orvostechnikai eszközök beszerzése; a Rendelőintézet lift cseréje, mosdók felújítása, egyes részeinek, köztük a diabetológiai gondozó, és a tornaterem korszerűsítése, átalakítása, fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése.

A beruházások finanszírozására a kórház 2017 májusában pályázatot adott be a EFOP-2.2.19-17-es felhívás keretében. A pályázat nyert, így a felmerült költségek közel 100%-át vissza nem térítendő támogatásból tudja a kórház fedezni.

A projekt elszámolható bruttó összköltsége: 285.800.811,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

Megvalósítási időszak kezdete: 2018.02.01

Megvalósítási időszak vége: 2019.05.31

Dokumentum: 
Csatolmány
sajto_1.pdf
  • Frissítve: 2018. január 8.