fő tartalom

„KUKAKULTÚRA – A HULLADÉKKEZELŐK NYÍLT NAPJA"

Hírkép: „KUKAKULTÚRA – A HULLADÉKKEZELŐK NYÍLT NAPJA"

A Földművelésügyi Minisztérium 2018. MÁJUS 11-12-ÉN (péntek-szombat) ismét megszervezi a „KUKAKULTÚRA – A HULLADÉKKEZELŐK NYÍLT NAPJA" programját, melynek keretében a hazai hulladékkezelő vállalkozások országszerte megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt, hogy bemutassák a hulladékká vált értékes anyagok kezelését, újrahasznosítását. A program honlapja: http://szelektalok.hu/kukakultura/

A környezettudatos szemléletformálásra vonatkozó - törvényi - kötelezettségünk végrehajtása során folyamatosan törekszünk a hulladékkal kapcsolatos negatív attitűd, az információhiányból fakadó, megalapozatlan és valótlan vélekedések - személyes tapasztalatok szerzésével történő - megváltoztatására.

Célunk, hogy minél többen döntsenek környezettudatosan és vegyenek részt a szelektív hulladékgyűjtésben, növelve ezzel a hasznosításra alkalmas másodnyersanyagok mennyiségét, hogy azok visszakerüljenek a gazdaság körforgásába. Tapasztalataink szerint e program az eljárások, folyamatok szemléletes bemutatásával jelentősen hozzájárul a továbbtanulás előtt álló fiatalok műszaki, technikai ismereteinek gyarapításához is és ezzel talán megkönnyítjük a pályaválasztást is.

A „KUKAKULTÚRA – A HULLADÉKKEZELŐK NYÍLT NAPJA" minden résztvevő számára INGYENES. Az évek során azért is bővült kétnapos programmá, hogy mind az iskolai csoportok, a munkahelyi kollektívák, a helyi lakosság, a társadalmi szervezetek, a baráti társaságok is találjanak megfelelő időpontot és helyszínt, ahol betekinthetnek a hulladékkezelés, -hasznosítás folyamatába, annak technikai körülményeibe. A program keretében vezetett üzemlátogatással, vagy egyéb bemutatóval várják az érdeklődőket.

A www.szelektalok.hu/kukakultura honlap HELYSZÍNKERESŐ menüpontjában (térképes megjelenítés) találhatóak a „KUKAKULTÚRA" helyszínei, amelyek közül ki lehet választani az érdeklődésnek, a közelség elvének megfelelő túracélpontot. A kiválasztott helyszínre klikkelve található a regisztrációval kapcsolatos többi információ is. Figyelmét megköszönve, hívjuk és várjuk az érdeklődőket a „KUKAKULTÚRA – A HULLADÉKKEZELŐK NYÍLT NAPJÁRA” május 11-12-én (pénteken és szombaton)! Bővebb információ: www.szelektalok.hu/kukakultura

A Földművelésügyi Minisztérium szelektalok.hu csapata

  • Létrehozva: 2018. május 4.