Újabb hatalmas segítség a várostól

Hírkép: Újabb hatalmas segítség a várostól

Az elmúlt negyedévben kilencezer darabot vásároltak Dunaújváros kenyeréből, a jótékonysági akció bevételével ezúttal a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesületet segíthették. Az önkormányzat, a helyi Tourinform iroda és a Széchenyi Pékség közös jótékonysági akciójának kilencedik adományátadójára került sor szerda délelőtt a Városházán. Minden eladott Dunaújváros kenyere után ötven forint gazdagítja a jótékonysági alapot, amelyet negyedévente más-más szervezet számára ajánlanak fel. A januártól márciusig tartó időszakban a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesületet segíthették a vásárlók. Cserna Gábor polgármester az átadó ünnepségen az egyesület munkáját méltatta.

- Megpróbálják a családokat segíteni, ahol akár a felnőttek, akár a gyerekek közt értelmi, vagy halmozottan sérült személyek vannak. Az egyesület munkája a családokra irányul és előadásokkal, szakmai összejövetelekkel, gyógypedagógiai foglalkozásokkal, kirándulásokkal segítik őket. Sőt, az előttünk álló, május végi Nagy Családi Hétvége egyik részprogramját, a vasárnapi Esélyegyenlőségi napot is év, mint év megrendezik.

A polgármester elmondta, az év első három hónapjában egészen pontosan 9061 darab kenyér eladásából állt össze az adomány, ami 453.050 forintot jelent. Ezt azonban a kérésére az önkormányzat kiegészíti fél millió forintra.

Kovács Pálné Ancsa, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület elnöke az adomány átadásakor megköszönte az önkormányzat és a Széchenyi Pékség támogatását, valamint megköszönte a vásárlóknak is, akik hozzájárultak a magas összeghez. Mint mondta, a támogatásból az Esélyegyenlőségi nap programjait színesítik, továbbá megrendezik szokásos őszi kiállításukat, az idén már húsz éves nemzetközi Ez Vagyok Én kiállítást, aminek a Rudas iskola ad otthont. Szintén az iskolában tervezik megrendezni harmadik alkalommal a Magyar Speciális Olimpia Mozgásélmény programját, amire 70-80 megváltozott képességű indulót várnak. A fennmaradó összegből kirándulásokat szerveznek, és szabadidős programokon vesznek majd részt, vidámabbá téve az egyesület által gondozott sérült emberek mindennapjait.

Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezetője szerint a közel három éve tartó akció során tekintélyes lista gyűlt össze azok közül, akiken lehetőségük volt segíteni a jótékonysági programmal. Számukra a legjobb érzés az, amikor láthatják az adományból megvalósult fejlesztéseket.

Az átadás után Cserna Gábor polgármester bemutatta azt a szervezetet, amelyet a következő három hónap során a lakók segíthetnek Dunaújváros kenyerének megvásárlásával. Ezúttal a Dunaújvárosi Hit Gyülekezet lesz a kedvezményezett. A polgármester elmondta, a gyülekezet két éve kereste meg őt először azzal az ötlettel, hogy a város nehezebb sorsú lakóinak szerveznének akciókat a Városháza előtti téren és azóta is szervezik a különféle ételosztásokat.  

Szabó Attila, a gyülekezeté karitatív ügyekért felelős vezetője megköszönte a lehetőséget, mint mondta, ehhez hasonló kezdeményezésben még nem vettek részt és ebben a formában még nem kaptak támogatást. Az adományt a karitatív akcióikra fogják fordítani. Eddig több, mint egy tonna ruhát osztottak szét a rászorulók között, rengeteg játékkal és csokoládéval kedveskedtek a gyerekek és minden ételosztáskor háromszáz adag meleg ételt adnak a hajléktalanoknak, a nagycsaládosoknak és az egyedül élő nyugdíjasoknak.

  • Frissítve: 2018. május 10.