Több mint ezren pattantak nyeregbe a Bringatúrán

Hírkép: Több mint ezren pattantak nyeregbe a Bringatúrán

Remek bringatúra volt az idei, immár a harmincnegyedik, melyen több, mint ezer kerékpáros hajtotta le közel 30 kilométeres távot Dunaújváros és Mezőfalva között. A bringások hada nyolc óra után kezdte betölteni a Városháza teret, hogy a közös bemelegítés, majd a kilenc órási rajt után, melyet Izsák Máté, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke kezében eldördült startpisztoly jelzett, indultak útjukra fiatalok, középkorúak, idősebbek, családok. Forrás

A szervezés ezúttal is kitűnő volt, köszönhetően a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rendőreinek, a motoros kísérőknek, a mentősöknek, és a városunkban és a város környéki településeken működő polgárőrségeknek.

A bringások közel egy órányi tekerés után érkeztek meg Mezőfalvára, ahol a már szokásos vendégszeretet, tisztaság, ásványvíz fogadta a kerekezőket. Ennél a pontnál azonban meg kell említenem, hogy bizony voltak olyanok, akik az idén sem bírtak a vérükkel, és a kiírást megszegték azzal, hogy a felvezető rendőrautót megelőzték. Ezzel viszont azt is elérték, hogy őket ne védje a rendőri, polgárőri kordon. Bízunk abban, hogy jövőre csak olyanok vesznek majd részt a túrán, akik be tudják tartani ezt az igen egyszerű szabályt. A Mezőfalvára megérkezők egy kisebb pihenés, frissítés után indultak 11 órakor vissza Dunaújvárosba. Az utolsó kerékpáros megérkezését követően került sor a szokásos tombola sorsolásra, melyen azok vehettek részt, akik az indulásnál nem felejtették el a regisztrálást. Összesen 51 ajándékcsomag került kisorsolásra, plusz a fődíj, mely ezúttal egy baracsi családhoz, Takács Tamás családjához került. Az idei túra legfiatalabb résztvevője egy mindössze tíz hónapos kislány, Szabó Elizabet, a legidősebb – csakúgy, mint tavaly - Kis Mihály, míg a legtávolabbról érkező a Portugáliából érkezett hölgy, Filipa Ferreira volt, akik különdíjban részesültek. Mint azt a szervezőktől megtudtuk, útközben egy rendkívüli esemény történt, az is az indulás után. Egy férfi esett el a kerékpárjával, aki a gyors ellátás után azonnal kórházba került, ahol megállapították, hogy kartörést szenvedett. Rajta kívül egy hölgyet darázscsípés miatt kellett ellátni, a többiek azonban mosolyogva, sérülésmentesen, egészségesen tértek vissza Dunaújvárosba.

Bringatúra 2018

Bringatúra 2018 - fotó: Sándor Judit
  • Frissítve: 2018. május 14.