fő tartalom

Tájékoztató 2018. évi szünidei étkeztetésről

Hírkép: Tájékoztató 2018. évi szünidei étkeztetésről

 Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a, a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) 13/A. § (3) bekezdése és Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 84/2018. (II. 15.) számú határozata alapján a 2018. évben a szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő, törvényes képviselő kérelmére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű kiskorú gyermekek részére.

A szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor. (Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult-e illetve hátrányos helyzetű vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek-e.)

Amennyiben a szülő vagy törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést a szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a 328/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet 7. mellékletét kitöltve kell behoznia a Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Osztályára (továbbiakban: Szociális Osztály) a 2018. évben a megadott határidőig, mely határidőről a Szociális Osztály által nyilvántartott rászoruló családokat levélben értesítjük.

A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést.

Az étkeztetés helyszíne:

Béke étterem: Dunaújváros, Bartók Béla tér 8.

Tálaló konyha: Római körút 26.

Az ebédet a fent megjelölt helyszíneken, kizárólag a jogosult gyermekek, helyben fogyaszthatják az edédjegy felmutatásával, melyet az étkeztetés megkezdése előtt a kérelmezők a megadott időpontban a Szociális Osztályán vehetnek át. A gyermek betegsége esetén az ebéd ételhordóban történő elvitelére is lehetőség van a szülő vagy törvényes képviselő által. Akadályoztatás esetén a szülő vagy törvényes képviselő által megbízott személy számára az elvitel írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges.

További információ, ügyintézés:

Ügyintéző: Lévay Katalin

Telefon: (25) 544-268;

Ügyfélfogadási idő:

Hétfőn: 8-12; 13-16 óráig,

Szerdán: 8-12, 13-16 óráig,

Pénteken: 8-12 óráig.

A nyilatkozat kitöltéséhez a szülő vagy törvényes képviselő kérheti az Útkeresés Segítő Szolgálat (Dunaújváros, Jókai Mór utca 19.) munkatársainak segítségét.

  • Létrehozva: 2018. május 25.