fő tartalom

Sajtóközlemény - Petőfi Sándor Általános Iskola energetikai fejlesztése

Hírkép: Sajtóközlemény - Petőfi Sándor Általános Iskola energetikai fejlesztése

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a Petőfi Sándor Általános Iskola energetikai fejlesztésére 259,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programkeretében meghirdetett TOP-6.5.1-15 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhíváson.

A projekt fő célja az önkormányzati tulajdonú Petőfi Sándor Általános Iskola (Dunaújváros, Római krt. 2.)épületének energetikai korszerűsítése által az önkormányzat üzemeltetési és fenntartási kiadásainak csökkentése.A projekt megvalósításával sor kerül az érintett intézmény homlokzati felújítására, a tetőszerkezet teljes rekonstrukciójára, az épület nyílászáróinak cseréjére, valamint az épületgépészeti rendszer korszerűsítésére.

A felújítás révén hosszú időre megoldódik az iskola épületének külső szerkezeti állagmegóvása, illetve a korszerű épületszerkezeti követelmények kielégítése révén nagyságrendekkel csökkenthetők az energiafelhasználás költségei. A fejlesztés eredményeként összességében hatékonyabb energiafelhasználású, környezetbarát, modernebb épület áll majd a tanulók és az intézmény dolgozói rendelkezésére és jelentősen csökken a fosszilis energiahordozók használata következtében a légkörbe jutatott CO2 mennyisége is.

További fontos elem, hogy jelen projekt keretében készül el az önkormányzat Fenntartható Klíma és Akcióterve (SECAP), amelynek révén Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata csatlakozni fog az Európai Polgármesterek Szövetségéhez.

A „Petőfi Sándor Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése” megnevezésű, TOP-6.5.1-15-DU1-2016-00002azonosítószámú projekt 2018.12.31-re, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ:

Vasmű u. 41. Irodaház Kft.
e-mail cím:ugyfelszolgalat@v41.hu

  • Létrehozva: 2018. július 4.