Hétfőn startol a Rockmaraton fesztivál a Szalki-szigeten

Hírkép: Hétfőn startol a Rockmaraton fesztivál a Szalki-szigeten

Országosan 28. alkalommal, Dunaújvárosban már 4. alkalommal nyitja meg kapuit hétfőn délelőtt 10 órakor. Nem is akármilyen kínálattal, százharminc zenekar, köztük huszonnégy neves külföldi banda, jó néhány dunaújvárosi formáció és a hazai rockszcéna húzónevei lépnek fel a jövő héten a Szalki-szigeten többezres közönség előtt. Forrás

Kiváló az együttműködés

Jó esély van arra is, hogy jövőre, ötödször is nálunk dübörögjön a honi egyetlen monstre rockfesztivál, derült ki Cserna Gábor polgármester és Varga Zoltán főszervező csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mindez köszönhető egyrészt annak, hogy eddig soha semmi atrocitás nem volt a Rockmaratonnal Dunaújvárosban, a város lakói is megkedvelték, és kiváló az együttműködés a szervezők és a dunaújvárosi közreműködők között. Az önkormányzat idén hétmillió forinttal támogatja a rendezvényt, és amennyiben a szervezők úgy döntenek, hogy ismét itt rendezik meg a fesztivált, Dunaújváros ismét partner lesz ebben, jelentette ki Cserna Gábor polgármester.

Az amerikai hardcore élvonalát hozzák el a szervezők a fesztiválra. A Madball ráadásul már visszatérő vendég a Rockmaratonon, két éve is itt jártak Fotó: archív / AG

Hogy mindenkinek jó legyen

Varga Zoltán főszervező elmondta, hogy szerda este óta javában tartanak már az előkészületek a szigeten, rekordidő alatt, 72 óra alatt szeretnének elkészülni a munkákkal az egyhetes rendezvény előtt. Mint mondta, most is hozzák az állandó színvonalat Magyarország egyetlen szubkulturális, tematikus, nagy rendezvénye, amely kifejezetten a rockzenét kedvelőknek szól. A főszervező kihangsúlyozta, hogy a rendkívül rutinos szervezőcsapatnak kifejezetten jó a viszonya a helyi hatóságokkal, ami záloga lehet annak, hogy most se legyen a helyszínen komolyabb probléma.

Igyekeznek a legkisebb gondot okozni bárkinek is, a horgászok eljutnak a szokott helyeikre, a városiak ugyanúgy használhatják a szabadstrandot. Mint mondta, mind a négy színpad a Duna felé néz majd, hogy ne közvetlenül a városra zúduljon a hang. Eddig egyszer sem lépték túl az ötvenöt decibeles hanghatárt, amit bizonyít a huszonnégy órás hangbemérés jegyzőkönyve is. Idén is lesz kutyanapközi, a felelős állattartás jegyében kutyákat is be lehet vinni a fesztiválra. Ezúttal is lesz fesztiváljárat a szigetre, és fixáras fesztiváltaxi is. Idei újítás, hogy bejuthatnak a szerencsés rajongók a backstage-be is, dedikálásokat, közönségtalálkozókat is szerveznek.

Cserna Gábor és Varga Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: HK / DH

Idén ismét négy színpadon kínálják a koncertek sorát, ami mutatja, hogy a sikerüket ennek a szubkultúrának a fenntartására igyekeznek felhasználni, sokkal több feltörekvő, amatőr zenekarnak próbálnak lehetőséget nyújtani. Ebben kiemelt helyen vannak a dunaújvárosi zenekarok, a Kaptárral is együttműködnek, amely ki is települ a fesztiválra. Mindemellett Oroszországtól Amerikáig terjed a zenekarok hazája, a New York-i hardcore legnagyobb fellépői érkeznek majd. A stílus legnagyobb amerikai fellépőit tudják elhozni Dunaújvárosba.

  • Frissítve: 2018. július 6.