fő tartalom

Sajtóközlemény

Hírkép: Sajtóközlemény

VASVÁRI PÁL ÁLTALÁNOS ISKOLA ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a Vasvári Pál Általános Iskola energetikai fejlesztésére 303,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-6.5.1-15 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhíváson.

A projekt fő célja az önkormányzati tulajdonú Vasvári Pál Általános Iskola (Dunaújváros, Petőfi liget 1-2.) épületegyüttesének energetikai korszerűsítésével az önkormányzat üzemeltetési és fenntartási kiadásainak csökkentése. Emellett fontos cél az önkormányzati intézményrendszer környezeti károsító hatásának mérséklése is.

A projekt részeként felújításra kerül a politechnikai tanműhely is. A megvalósítása magába foglalja az épületek nyílászáróinak cseréjét, az iskola teljes külső homlokzatának szigetelését, a tető hő- és vízszigetelését, valamint napelemek telepítését is. A kivitelezés során akadálymentes rámpa épül a főépülethez, valamint a főépületben és a politechnikai épületben is kialakításra kerül egy-egy akadálymentesen használható mosdó helyiség.

A felújítás révén hosszú időre megoldódik az iskola épületének külső szerkezeti állagmegóvása, másrészt a korszerű épületszerkezeti követelmények kielégítése révén nagyságrendekkel csökkenthetők az energiafelhasználás költségei.

A „Vasvári Pál Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése” megnevezésű, TOP-6.5.1-15-DU1-2016-00003 azonosítószámú projekt 2018.12.31-re, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ:

Vasmű u. 41. Irodaház Kft.
e-mail cím: ugyfelszolgalat@v41.hu

  • Létrehozva: 2018. szeptember 21.