fő tartalom

FELHÍVÁS DUNAÚJVÁROSI ÉRTÉKTÁR LÉTREHOZÁSÁRA, A JAVASLATTÉTEL MÓDJA

Hírkép: FELHÍVÁS DUNAÚJVÁROSI ÉRTÉKTÁR LÉTREHOZÁSÁRA, A JAVASLATTÉTEL MÓDJA

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a települési helyi értékek körének meghatározása, védelme és megőrzése feltételeinek biztosítása érdekében létrehozta a települési értéktár bizottságot. (röviden: TÉB)

Települési érték: A Dunaújváros városa szempontjából meghatározó jelentőségű, a városhoz való tartozást kifejező egyedi szellemi termék, tárgy, kulturális alkotás, hagyomány, jelkép, természeti érték - amelyet lakossági javaslatra - a települési értéktár bizottság annak minősít.

Írásban bárki javaslatot tehet a helyi értéktárba felveendő értékekre, javaslatát indokolni, szükség és lehetőség szerint dokumentálni kell.

A mellékelt adatlap kitöltésével tehetik meg javaslataikat, azokat folyamatosan be lehet nyújtani, de az első listába kerüléshez 2018. november 15-éig várjuk a felterjesztéseket Bokor Zsuzsanna kulturális ügyintéző e-mail címére: bokor@pmh.dunanet.hu.

A beérkezett javaslatot a TÉB megvizsgálja, a felterjesztőt szükség szerint hiánypótlásra szólítja fel. Amennyiben a felterjesztő a hiánypótlásnak a megállapított határidőig nem tesz eleget, a bizottság érdemi tárgyalás nélkül az indítványt elutasítja. Az elutasítás nem akadálya annak, hogy a javaslattevő az értéktárba történő felvételt ismételten indítványozza. Az értéktárba való felvételről a javaslat beérkezését követő 90 napon belül a TÉB dönt, melyről a felterjesztőt írásban értesíti.

  • Létrehozva: 2018. október 29.