fő tartalom

Nagy tesi óra lesz a főtéren

Hírkép: Nagy tesi óra lesz a főtéren

A magyar kormány kiemelt népegészségügyi célkitűzése között szerepel a szívinfarktus csökkentése, stroke megelőzése, lábamputálások csökkentése, amelynek egyik eseménye a Zöld recept - A mozgás gyógyszer rendezvény lesz. A Zöld recept - A mozgás gyógyszer október 15-én érkezik majd Dunaújvárosba a Városháza térre, ahol Kropkó Péter 51-szeres Ironman és Vajda Attila olimpiai bajnok magyar kenus rendhagyó testnevelés órát tart több száz óvodásnak és iskolásnak.

Időpont:  október 15., hétfő 10.00 h

Helyszín:  Városháza tér (rossz idő esetén a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnok)

Az esemény résztvevőit Sárfalvi Péter Sportlétesítményekért és Sportkapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkár és Cserna Gábor polgármester köszönti.

Az egészségfejlesztő roadshowra épülő kampány öt napon keresztül öt helyszínt érint. Három helyszínen egy szűrőbuszban szív és érrendszeri rizikószűrést végzünk, dietetikai és dohányzás leszokás támogatási tanácsadással is élni lehet. Ezt egy színpadi program egészíti ki, amely során híres sportolók bevonásával több mozgásformát mutatunk be, illetve próbálhatnak ki a résztvevők, továbbá egészségügyi üzeneteket tartalmazó ugróiskolákat is magunk mögött hagyunk.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése alapján a globális halálozási okokat a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik. Becslések szerint 17,5 millió ember hal meg évente ennek következtében. A szív és érrendszeri betegségeken belül a koszorúér betegségek vezetik világszerte a halálozási statisztikákat, a stroke-kal közösen a szív és érrendszeri halálozás kb. 80%-áért felelősek. Magyarországon évente 30 000-en kapnak szívinfarktust, 7000 lábat amputálnak és 15 percenként kerül valaki kórházba stroke miatt.

  • Létrehozva: 2018. október 15.