fő tartalom

NŐ A FORGALOMBIZTONSÁG A MEGÚJULT 6219-ES JELŰ DUNAÚJVÁROS-SÁRBOGÁRD ÖSSZEKÖTŐ ÚTON

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-bana Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Fejér megyében a 6219-es jelű Dunaújváros-Sárbogárd összekötő út 7,5 kilométeres szakasza teljeskörűen újult meg.

A TOP-1.3.1-16-FE1-2017-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Fejér megyében II.” elnevezésű projektet a Társaság3,148milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 7,5 kilométeren újult meg a 6219-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Soltút Kft.mintegy nettó 597,2millióforintból készítette el a beruházást.

A Dunaújváros-Sárbogárd összekötő út érintett szakaszának teljeskörű felújítása során a kivitelező a meglévő, elhasználódott kopóréteg lemarása után 4 cm vastagságban új kötőréteget és szintén 4 cm vastagságban új kopóréteget épített. A szakaszon a 12 meglévő autóbuszöböl a peronnal együtt teljesen átépült, minden öböl új beton burkolatot kapott. Két új autóbuszöböl is épült. A vízelvezető rendszer is megújult, az árkokat és átereszeket kitisztították, az új burkolat mellé új padka is készült. A kopott, elhasználódott KRESZ táblákat cserélték, a szükséges helyeken új táblákat helyeztek ki, új, tartós burkolati jeleket festettek.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Fejér megyében 54,6 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 6219-es Dunaújváros-Sárbogárd összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Dr Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte. A beruházás részleteit Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója ismertette. Ünnepi beszédet mondott Dr. Galambos Dénes, miniszterelnöki biztos.

  • Létrehozva: 2018. december 4.