fő tartalom

Pályázat az oktatási és ifjúsági tevékenységű civil szervezetek támogatására

Hírkép: Pályázat az oktatási és ifjúsági tevékenységű civil szervezetek támogatására
Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere – az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság véleményének kikérése mellett – pályázatot ír ki a Dunaújváros székhelyű és Dunaújvárosban tevékenykedő oktatási és ifjúsági tevékenységű civil szervezetek számára a nevelés, az oktatás, a képességfejlesztés, az ismeretterjesztés és a szabadidős tevékenységek, valamint a szervezetek működési feltételeinek támogatása érdekében.
A Pályázaton részt vehetnek:
Dunaújváros székhelyű és Dunaújvárosban tevékenykedő, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény hatálya alá tartozó oktatási és ifjúsági tevékenységű civil szervezetek.
A pályázaton felosztásra kerülő keretösszeg: 3.000.000 Ft
A támogatás vissza nem térítendő.

2. A pályázat keretében támogatható tevékenység:

  • nevelés,
  • oktatás,
  • képességfejlesztés,
  • ismeretterjesztés,
  • szabadidős tevékenységek,
  • működési feltételek.

3. Pályázat formája:

  • a szervezet az adatairól a civil szervezetekkel való kapcsolattartásról, együttműködésről, valamint támogatásuk feltételeiről szóló 16/2015. (V.22.) önkormányzati rendelet 1. melléklete szerinti nyomtatványa használatával nyilatkozik,
  • a szervezet a pályázati célról a mellékelt pályázati adatlapon nyilatkozik,
  • a szervezet csatolja a pályázati kiírás 4. pontjában meghatározott kötelezően csatolandó mellékleteket.

 A nyilatkozatok benyújtása nélkül a pályázat érvénytelen.

A pályázati adatlap letölthető a www.dunaujvaros.hu honlapról.

4. A pályázat kötelező mellékletei:

  • a szervezet által meghatározott összeg felhasználásának terve, a várható költségek szerint részletezve,
  • nyilatkozat, hogy a becsatolt dokumentumok teljes körűek, valódiak és hitelesek,
  • nyilatkozat arról, hogy a szervezet nem áll végelszámolás, felszámolás, illetve csődeljárás alatt vagy egyéb, a szervezet megszüntetésre irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás alatt,
  • nyilatkozat  igazolás arról, hogy a pályázó szervezetnek köztartozása nincsen (NAV által és helyi adóhatóság által kiállított),
  • nyilatkozat a külön jogszabályban meghatározott összeférhetetlenségéről, érintettségről (érintettség esetén közzétételi kérelem),
  • nyilatkozat az igénybe vett de minimis támogatásról,
  • nyilatkozat arról, hogy pályázó rendezvényein Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatát támogatóként tünteti fel,
  • Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Osztálya nyilvántartást vezet a rendelet személyi hatálya alá tartozó civil szervezetekről. A nyilvántartásba való bejelentkezés és az adatok további aktualizálása a a civil szervezetekkel való kapcsolattartásról, együttműködésről, valamint támogatásuk feltételeiről  szóló 16/2015. (V.22.) önkormányzati rendelet 1. melléklete szerinti nyomtatványa használatával a civil szervezet feladata. A támogatás feltétele a nyilvántartásba vétel és a folyamatos aktualizálás. Az adatlap letölthető a www.dunaujvaros.hu honlapról.

A benyújtott dokumentumok kiállításának dátuma nem lehet a támogatási igény benyújtásának napjától számított 30 napnál régebbi.

5. A pályázaton felosztásra kerülő keretösszeg: 3.000.000 Ft

6. A támogatás vissza nem térítendő.

7. Pénzügyi feltételek:

Az elnyert támogatásból elszámolható költségek:

  • személyi kiadások (munkaadókat terhelő járulékokkal és szociális hozzájárulási adóval növelten, amelyet a kifizetést teljesítő köteles megfizetni),
  • dologi kiadások (rezsi, üzemanyag, írószerek, stb.)

Saját forrásra vonatkozó előírás nincs.

Az egyes pályázatokra megítélhető támogatások vonatkozásában a pályázat kiírója nem határoz meg alsó és felső határt.

A támogatás egyösszegű.

A támogatott tevékenység megvalósítása során a támogatás terhére a százezer forint értékhatárt meghaladó értékű, áru beszerzésére vagy szolgáltatás megrendelésére irányuló szerződést kizárólag írásban lehet megkötni. Az írásbeli alak megsértésével kötött szerződés teljesítése érdekében történt kifizetés összege a támogatott tevékenység költségei között nem vehető figyelembe.

A pályázat keretében nem támogathatók a reprezentációs kiadások (rendezvényeken térítésmentesen nyújtott étel- és italfogyasztás, vacsorán felszolgált étel- és italfogyasztás, a vendégek fogadásához kapcsolódó fogyasztási cikkek vásárlása).

8. A pályázat benyújtása: A pályázatokat 1 példányban Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesterének címezve lezárt borítékban az alábbi címre kell küldeni:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Humán Szolgáltatási Osztály

2401 Dunaújváros, Városháza tér 1-2. („A” épület IV. emelet 415. iroda)

A borítékon az alábbi szöveget kell feltüntetni: „oktatási és ifjúsági tevékenységű civil szervezetek támogatása”

Határidő: 2019. május 6. (hétfő 16.00 óráig)

A pályázat hiánypótlást csak külső szervezettől (pl.: NAV) beszerzendő nyilatkozatok, igazolások becsatolása miatt engedélyez, a hiányos, továbbá a benyújtási határidő után beérkezett pályázatok érvénytelenek.

9. A pályázatban döntést hozó:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere

A döntés ellen Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűléséhez címezett Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Szolgáltatási Osztályán (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1-2. „A” épület IV. emelet 415. iroda) benyújtott fellebbezéssel lehet élni a döntés kézhezvételét követő 8 napon belül. A fellebbezés elbírálásának határideje: a benyújtást követően a Közgyűlés rendes ülésének időpontja.

10. A döntés határideje: a pályázat benyújtására szabott határidőt követő rendes ülések időpontja

11. A pályázati támogatás igénybevétele:

A pályázók 2019. június 14. napjáig kapnak írásbeli értesítést a döntésről. Az eredményes pályázókkal Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatási szerződést köt, amelynek várható ideje 2019. július.

A támogatási szerződés megkötésének feltétele a köztartozás-mentesség igazolása, a szervezet nyilvántartásba vételi okiratának/alapító okiratának csatolása és írásbeli felhatalmazás a Támogató részre a támogatási összeg és járulékai erejéig a Kedvezményezett valamennyi bankszámlájáról történő azonnali beszedésre.

Amennyiben a támogatói döntés meghozatalát követő 60 napon belül a támogatott mulasztásából nem kerül sor a szerződéskötésre, úgy a támogatói döntés hatályát veszti. A támogatási szerződésben rögzítésre kerül a támogatott cél, a támogatás felhasználásának, valamint elszámolásának rendje.

 A támogatási összeg folyósítására a támogatási szerződés megkötését követő 30 napon belül kerül sor, utólagos elszámolási kötelezettség mellett.

A támogatott szervezet a támogatás felhasználásáról szakmai beszámolót és pénzügyi elszámolást köteles a szerződésben megjelölt határidőben benyújtani.

12. Egyéb tájékoztatások:

A támogatás felhasználásával kapcsolatosan Kedvezményezettet ellenőrzési-tűrési és adatszolgáltatási kötelezettség terheli.

Nyertes pályázat esetén a szervezet neve, a támogatás célja, valamint a támogatási összeg közzétételre kerül a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2012. évi CXII. törvény alapján Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapján.

Kiegészítő információ: a támogatási összeg felhasználásának a támogatási szerződésben rögzített kezdő és véghatáridő közé kell esnie!

További felvilágosítást a pályázók az 25/544-276 telefonszámon vagy az osztrocskad@pmh.dunanet.hu e-mail címen kaphatnak.

  • Létrehozva: 2019. március 27.