fő tartalom

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

Hírkép: A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is. Forrás - DO

Minden tanév végén egy önkormányzati rendelet értelmében átadják a nyugállományba vonuló pedagógusok részére Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat, a kiváló oktató - nevelőmunkát végző pedagógusok elismerésére Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat, a kiemelkedő oktató - nevelő tevékenységet végző, illetve elősegítő pedagógusok és az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozói elismerésére Dunaújváros Oktatásügyéért díjat. Az idei díjátadó ünnepségre is a Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében került sor Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester és Cserna Gábor részvételével. Utóbbi elmondta, a pedagógus sosem tud kibújni a bőréből, ahogy egykori tanárként ő sem, ezért készül minden évben olyan nagy várakozással Dunaújváros kiváló pedagógusaival találkozni.

- Már nem az önkormányzat az oktatási intézmények fenntartója, mégis igyekszem - elfogultságomat nem is titkolva! - követni, mi történik az óvodákban és az iskolákban. Tapasztalataim alapján azt mondom, hogy Dunaújváros büszke lehet intézményeire, oktatási hagyományaira, oktatási rendszerére. Önök sokéves tradíciót képviselnek, és nekem, Dunaújváros polgármesterének kitüntetett feladatom, hogy ezt ne csak a városvezetés, hanem a dunaújvárosi családok nevében is megköszönjem. Önök a klasszikus értékekre, a magyar hagyományokra épülő, korszerű és magas szintű oktatási rendszerünk főszereplői. Olyan értékorientált embereket nevelnek, akik képesek megfelelni változó korunk kihívásainak. Aki arra nevel, hogy az ember minden körülmények között ember legyen, és adja meg a másiknak a tiszteletet. Aki megtanítja a tanítványait pontosan, hatékonyan, örömmel dolgozni. Aki olyan közösséget épít, amelyben mindenkire szükség van. Akikkel közösen valljuk: „Nekünk a gyermek az első!”

A díjak átadása előtt a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola tehetségét, Baruts Bence előadását hallhatta a közönség, majd következett a Díszoklevelek átadása, melyeket idén Kundakker Ferencné és Schnemilich Rezsőné érdemelt ki, majd sorban átadták a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjakat, a Dunaújváros Oktatásügyéért díjakat, valamint a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjakat. A méltatások az önkormányzat honlapján, a dunaujvaros.hu oldalon lesznek megtekinthetők.

Díszoklevélben részesült:

Kundakker Ferencné 50 éve szerezte meg óvónői oklevelét a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben. Nagy hivatástudattal végezte pedagógiai tevékenységét. Ennek elismeréséül, átvette aranyoklevelét Cserna Gábor polgármestertől.

Schnemilich Rezsőné 65 évvel ezelőtt szerezte meg tanári oklevelét a szegedi Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, hivatástudata és pedagógiai tevékenysége példaértékkel bír. Ennek elismeréseként átvette vasoklevelét Cserna Gábor polgármestertől.

 

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése az idei évben

 

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjat:

Garai Zsuzsanna,

és Polányiné Boldog Katalin Márta részére adományozta.

 

A Dunaújváros Oktatásügyéért díjat:

Papp Sándorné

Kuruczleki Erzsébet,

és Kovács Piroska részére adományozta.

 

A Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat:

Fehér Teréz,

Ambrusné Király Márta,

Lieberné Sütő Kornélia,

Siket István Lajosné,

Sziklai Istvánné,

Szabóné Galambosi Lívia,

Tomasek Attila Árpádné,

Rozmanicsné Takács Julianna,

Medve Ilona Mária,

Oláhné Utassy Erzsébet,

Buruncz Márta,

Kardos Ágnes,

Geiszler Szilvia,

Dobra László,

Márkliné Huszárik Mária,

Sári Józsefné,

Ácsné Tóth Erika,

Dunai Zsolt Illésné,

Maletáné Szabó Katalin,

Patai Mária Zsuzsanna, és

Páger László részére adományozta.

  • Létrehozva: 2019. június 12.