fő tartalom

Sajtóközlemény - Kerékpárút hálózat fejlesztése Dunaújvárosban

Hírkép: Sajtóközlemény - Kerékpárút hálózat fejlesztése Dunaújvárosban

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata a kerékpárút hálózat fejlesztését tervezi. Az infrastrukturális fejlesztésre 619,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.4.1-16 Fenntartható városi közlekedésfejlesztés című felhíváson. A „Kerékpárút hálózat fejlesztése Dunaújvárosban” megnevezésű, TOP-6.4.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt célja Dunaújváros fenntartható közlekedésfejlesztésének keretében a kerékpáros úthálózat fejlesztése oly módon, hogy a város területén már meglévő kerékpáros útszakaszok összekapcsolásával és környezetük kialakításával és biztonságossá tételével, egy komplex, fenntartható közlekedést szolgáló kerékpárút hálózat jöjjön létre. Ezáltal ösztönözve a város lakosságát a kerékpáros közlekedésre és így a fő közlekedési eszközként kerékpárt használók száma is növekszik.

A projekt műszaki tartalmának kialakításakor figyelembe vételre került, hogy a biztonságos közlekedés valamennyi közlekedésben résztvevő számára biztosított legyen és a fejlesztés a vonatkozó jogszabályoknak megfeleljen. A beruházás szemléletformálás elemet is tartalmaz és hozzájárul a közlekedésbiztonság javításához. A beruházás eredményeként javul a fenntartható közlekedési módok helyzete a környezet indokolatlan károsítása nélkül. A projekt elősegíti a napi utazás esetén fő közlekedési eszközként kerékpárt választók részarányának növekedését.

Az „Kerékpárút hálózat fejlesztése Dunaújvárosban” elnevezésű, TOP-6.4.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2019.01.01 - 2020.09.30. között valósul meg.

További információ kérhető:

Vasmű u. 41. Irodaház Kft
e-mail cím:ugyfelszolgalat@v41.hu

  • Létrehozva: 2019. augusztus 29.