fő tartalom

Sajtóközlemény - Dunaújváros Önkormányzata 15 orvosi rendelő felújítását tervezi

Hírkép: Sajtóközlemény - Dunaújváros Önkormányzata 15 orvosi rendelő felújítását tervezi

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata három különböző városrészben található orvosi rendelő blokkok (összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek) infrastrukturális fejlesztésére és felújítására 196,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-6.6.1-16 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhíváson. „Gyógyuljon új környezetben! - A dunaújvárosi Alkotás u. 7. , Derkovits Gy. u. 2-4. és a Váci M. 9-10. szám alatt található orvosi rendelő blokkok infrastrukturális fejlesztése megnevezésű, TOP-6.6.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata által megvalósítani kívánt projekt fő célja a város három különböző városrészében (Alkotás u. 7., Derkovits Gyula u. 2-4. és a Váci Mihály u. 9-10.) található orvosi rendelő blokkok (összesen 15 orvosi rendelőnek helyet adó ingatlan és a hozzájuk tartozó különböző funkciójú terek) felújítása és fejlesztése.

A fejlesztésre kerülő orvosi rendelő blokkok állapota mára leromlott, illetve azok számos szempontból nem felelnek meg a 21. század új igényeinek. Mind az idejáró betegek, mind az itt dolgozó egészségügyi munkatársak életminőségét és munkakörülményeit pozitívan fogja befolyásolni a tervezett felújítás és fejlesztés.

A projektben megvalósításra kerül a három orvosi rendelő blokk esetében az egészségügyi alapellátás infrastruktúrájának fejlesztése, beleértve az épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti munkálatokat is. Az alapellátás tekintetében így megújul a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás (felnőtt, illetve gyermek praxis), valamint a fogorvosi alapellátás.

A fejlesztések keretében megtörténik az akadálymentesítés és az energiahatékonysági korszerűsítés is, valamint családbarát funkciókkal bővül az egészségügyi szolgáltatás. Továbbá kialakításra kerül egy az egészségfejlesztési és megelőzési feladatok ellátására alkalmas multifunkcionális helyiség.

A város önkormányzatának a törvényekben meghatározott, kötelezően ellátandó feladata az egészségügyi alapellátás biztosítása, ezért mind a három városrészben működő orvosi rendelő blokk fejlesztésének tervezésekor egyeztetett az érintett egészségügyi szolgáltatókkal és az igényeket, kéréseket beépítette a műszaki leírásba, hogy a projekt kivitelezése után az ellátás még zökkenőmentesebben működhessen.

A „Gyógyuljon új környezetben! - A dunaújvárosi Alkotás u. 7. , Derkovits Gy. u. 2-4. és a Váci M. 9-10. szám alatt található orvosi rendelő blokkok infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű, TOP-6.6.1-16-DU1-2018-00001 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2019.02.01 - 2020.02.29. között valósul meg.

További információ kérhető:

Vasmű u. 41. Irodaház Kft
e-mail cím:ugyfelszolgalat@v41.hu

  • Frissítve: 2020. június 24.
  • Létrehozva: 2019. augusztus 29.