fő tartalom

Időskorúak egyösszegű támogatása

Hírkép: Időskorúak egyösszegű támogatása

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 35/2015. (XII.18.) önkormányzati rendelete alapján a 2019. évben hivatalból - az időskorúak világnapja alkalmából - a Közgyűlés támogatást nyújt azon dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező személynek, aki részére tárgyévben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság - a kiskorú árvaellátásban részesülő kivételével - ellátást folyósít, amennyiben ellátásának havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, jelenleg 199.500,-Ft-ot.              

A támogatás pénzbeli szociális ellátás, melynek összege 5.000,- Ft, melyet postai úton kell folyósítani.

A támogatást a Magyar Posta Zrt. 2019. szeptember 30. napjáig kézbesíti annak a személynek, akinek jogosultságát a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság hivatalból igazolta és folyósítási címe megegyezik bejelentett lakóhelyével. 

Azon dunaújvárosi nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, aki bármely ok miatt a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által megküldött listán nem szerepel, illetve hivatalból 2019. szeptember 30. napjáig a támogatást nem kapta meg, annak a támogatást kérelmeznie kell DMJV Polgármesteri Hivatala Szociális Osztályán a mellékelt formanyomtatványon, amennyiben dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkezik és nyugdíjszerű ellátásának havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, jelenleg 199.500,-Ft-ot. 

A kérelemhez csatolni kell:

- a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy a banki kivonatot és

- a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítőt vagy az ellátás megállapításáról szóló döntést, amennyiben az ellátás megállapítására a tárgyévben került sor. 

A kérelmet 2019. október 1. napjától 2019. október 31. napjáig lehet benyújtani.

A határidő elmulasztása jogvesztő.  

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő:    8-12 óráig és 13-16 óráig

Szerda:  8-12 óráig és 13-16 óráig

Péntek:  8-12 óráig

(7-es ügyfélhívó gomb)

További információ, ügyintézés:

Ügyintéző: Lévay Katalin

Telefon: (25) 544-268; (25)544-148

A kérelem letölthető a dunaujvaros.hu honlapon (a Nyomtatványok aloldalon) illetve megtalálható a Szociális Osztályon 2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. szám alatt.

  • Létrehozva: 2019. szeptember 18.