fő tartalom

„LEGJOBB SZERVEZŐ DÍJ” elismerésben részesült Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hírkép: „LEGJOBB SZERVEZŐ DÍJ” elismerésben részesült Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényeken végzett munkájáért 2019. évben is a „Legjobb szervező díj” elismerésben részesült Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A díjjal járó oklevelet és jutalom kerékpárt Budapesten az Innovációs és Technológiai Minisztériumban Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkártól vehette át a szervezők képviseletében Petrovickijné dr. Angerer Ildikó a dunaújvárosi polgármesteri hivatal környezetvédelmi osztályának vezető-főtanácsosa az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap 2019. december 16-án megtartott záró rendezvényén. A záró rendezvényen előadások is elhangzottak, többek között az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap dunaújvárosi tapasztalatairól.

A díjátadáson külön kiemelték követendő példaként, hogy Dunaújvárosban a szervezők - több más fontos szereplő mellett - a Dunaújvárosi Egyetemmel együttműködve valósították meg a rendezvénysorozatot. A rendezvények megszervezésében kiemelkedő munkát végeztek még Szántó Krisztina és Tóth László, szintén a környezetvédelmi osztály munkatársai.

2019-ben minden korábbinál több, közel 300 hazai település csatlakozott Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányához. Magyarország 18. alkalommal kapcsolódott be a nemzetközi programsorozatba.

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére ösztönözze, az embereket pedig arra, hogy az autó helyett a kerékpározást, a gyaloglást vagy a közösségi közlekedési eszközöket válasszák.

  • Frissítve: 2019. december 21.
  • Létrehozva: 2019. december 20.