fő tartalom

A városlakók előtt is nyitott a szelektív Hulladékgyűjtő Udvar

Hírkép: A városlakók előtt is nyitott a szelektív Hulladékgyűjtő Udvar

A Budai Nagya Antal úti hulladékudvarban ingyenesen helyezhetik el a lakók a háztartásokban keletkező szelektív hulladékokat – ezzel is csökkenthető a hulladékszigeteknél felgyülemlő szemét mennyisége. A hulladékgyűjtő udvarban papír-, műanyag-, fém-, italkarton és üveg csomagolási hulladék helyezhető el nagyobb mennyiségben – továbbá térítésmentesen leadhatók az elektronikai hulladékok is!

A Dunanett Nonprofit Kft. Budai Nagy Antal úti telephelyén tartott tájékoztatót a közelmúltban Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester. A helyszínbejárással egybekötött program témája a tiszta Dunaújváros volt. A tájékoztató során az alpolgármester Márton László szállítási osztályvezetővel közösen nyomatékosította, sajnos a kelleténél kevesebben tudnak a hulladékudvar kínálta lehetőségekről.
"Sajnos évek óta megoldatlan probléma, hogy a hulladékgyűjtő szigetek környezetében sokszor áldatlan állapotok uralkodnak. Célunk, hogy megszüntessük ezt. Azt reméljük, hogy a lakosság előtt is nyitott hulladékudvar olyan lehetőséget teremt, amellyel egyre többen élnek majd, így tevőlegesen is hozzájárulva a tisztább Dunaújvároshoz, a rendezettebb városképhez"- fogalmazott az alpolgármester. A hulladékudvarban ingyenesen helyezhetik el a lakók a háztartásokban keletkező szelektív hulladékokat – ezzel is csökkenthető a hulladékszigeteknél felgyülemlő szemét mennyisége. Mezei Zsolt ugyanakkor hangsúlyozta: aki a hulladékszigetek mellett halmozza fel a szemetet, az illegálisan helyezi ki azt.
A hulladékudvar tehát nyitott bázisként üzemel, ráadásul a háztartásokban keletkező szelektív hulladékokat a lakosok díjmentesen helyezhetik el a Budai Nagy Antal út. 2. alatti telephelyen. A telep kedden, valamint csütörtök, péntek és szombaton 8-12 óra között, szerdán délután 13 órától 17 óráig fogadja a lakossági hulladékot – vasárnap és hétfőn azonban zárva tart. A hulladékgyűjtő udvarban papír-, műanyag-, fém-, italkarton és üveg csomagolási hulladék helyezhető el nagyobb mennyiségben – továbbá térítésmentesen leadhatók az elektronikai hulladékok is!

  • Létrehozva: 2020. február 7.