fő tartalom

Könyvet ajándékba!

Hírkép: Könyvet ajándékba!

A József Attila Könyvtár idén is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Nap akciójához: pénteken meglepetéssel várják a gyermekkönyvtár vendégeit! A felnőtteket pedig könyves vakrandira csábítják.

Bálint napján a könyvrajongók is ünnepelnek – Valentin mellett az  International Book Giving Day-t is ekkor tartják, vagyis a nemzetközi könyvajándékozó vagy "Ajándékozz egy könyvet!" napot. Az ünnep száz százalékban önkéntes kezdeményezés, és célja, hogy annyi gyereknek adhassanak könyvet világszerte, amennyinek csak lehet – így szerettetve meg velük az olvasást. "Aki egy jó könyvet ajándékoz, az többet ad, mintha pénzt, kenyeret és munkát adna; az békét, barátságot és boldogságot is ad." –olvasható a könyvtár honlapján lévő ajánlóban.
A kezdeményezés gyermekekre és felnőttekre egyaránt fókuszál. A cél, hogy ne csak gyerekeknek adjunk könyveket, hanem ajándékozzunk bármely családtagnak vagy barátnak; hagyjuk őket olyan helyen, ahol könnyen bárki elérheti – esetleg adományozzunk könyvtárnak, kórháznak vagy más szociális intézménynek, jótékonysági szervezetnek, amelyek maguk is igyekeznek olvasmányokkal ellátni a gyerekeket.
A dunaújvárosi intézmény is csatlakozott a jeles naphoz: február 14-én, pénteken a könyvet kölcsönző gyerekekre meglepetés vár a gyermekkönyvtárban! A felnőtteket pedig randevúra csábítják „Vakrandizzon egy könyvvel!”- szlogennel.

  • Létrehozva: 2020. február 13.