fő tartalom

Koronavírus: a megelőző intézkedések a legfontosabbak, elmarad a Március 15-ei ünnepség

Hírkép: Koronavírus: a megelőző intézkedések a legfontosabbak, elmarad a Március 15-ei ünnepség

Az Önkormányzatnak nincs tudomása arról, hogy Dunaújvárosban vagy környékén lenne koronavírussal fertőzött beteg. A védekezést az Operatív törzs végzi és irányítja, ők tájékoztatják az intézményeket is a szükséges intézkedésekről. Dunaújváros MJV vezetése úgy döntött, hogy a Március 15-ére tervezett ünnepséget nem tartja meg. A helyzet most úgy tűnik, hogy óráról órára változik, erről a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon lehet tájékozódni.

„Nincs tudomásunk arról, hogy Dunaújvárosban vagy környékén koronavírussal fertőzött beteg lenne”- kezdte a koronavírus-járvány kapcsán tartott tájékoztatóját Medgyesi Miklós, önkormányzati sajtószóvivő. Mint minden önkormányzat, így Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata is figyelemmel kíséri a koronavírus miatti helyzetet.
Medgyesi Miklós leszögezte: a védekezést a Kormány által felállított Operatív Törzs végzi és irányítja. Ők tájékoztatják az intézményeket is és tartják velük a kapcsolatot. Dunaújváros önkormányzata is kapcsolatban van, mind az intézményekkel, mind az egészségügyi hatóságokkal.
„Most a megelőző intézkedések betartása a legfontosabb, ezért az önkormányzati intézmények mosdóiban folyamatosan biztosítjuk az adagolós folyékony kézfertőtlenítő szappant, és gyakoribb takarítást rendeltünk el. Kértük a kilincsek, korlátok gyakoribb fertőtlenítését.”
A sajtószóvivő azt is elmondta, hogy az önkormányzat felvette a kapcsolatot a Volánnal is, akik arról tájékoztattak, hogy fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat, tisztálkodó helyiségeket.
„Mindenkit arra kérünk, hogy elsősorban a hivatalos csatornákon tájékozódjon, az operatív törzs külön honlapot indított, koronavirus.gov.hu címen, ahol elérhetők a legfrissebb információk és ajánlások. Ilyenek többek között, hogy kerüljük a szoros kapcsolatot olyan személlyel, aki vírushordozó lehet, mert pl. a közelmúltban valamely külföldi, járvány által érintett területen járt!
Alaposan és gyakran mossunk kezet!”-
emelte ki.
Medgyesi Miklós kitért arra is, hogy az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus helyzetet és az operatív törzs ajánlásainak megfelelően intézkedik.
„Ennek megfelelően Dunaújváros vezetése úgy döntött, hogy a város vezetése elhelyezi a 48-as emlékműnél az emlékezés koszorúját, a korábban bejelentett a március 15-ei ünnepséget azonban nem tartjuk meg. Szeretnénk megköszönni mindazoknak a munkáját, akik az ünnepi műsorokra lelkiismeretesen készültek. Egyénileg mindenki elhelyezheti virágait, zászlóit az emlékműnél, és persze a kokárda kitűzése sem tilos, így erre bíztatunk mindenkit.”- tájékoztatott.
Kitért arra is, hogy az elkövetkezendő hetekben több, nagyobb rendezvény is lesz a városban. Itt minden esetben a szervezők felelőssége, hogy a hivatalos ajánlásokat betartsák és betartassák, és ennek tudatában ők dönthetnek arról, hogy megtartják-e az adott rendezvényt.
Az önkormányzati rendezvényeket illetően pedig elmondta: az operatív  törzs ajánlásait betartva nem hoztak olyan döntést, amely minden önkormányzati rendezvény lemondásáról szólna.Mindenkitől higgadt, felelős hozzáállást kérnek, illetve kérik, hogy  tartsák be a megelőző intézkedéseket, hogy mielőbb túl lehessünk ezen a helyzeten!

Az események alakulásáról folyamatos tájékoztatást lehet találni a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon.
A helyi orvosi ellátásról pedig itt lehet tájékozódni: https://dunaujvaros.hu/egeszsegugy.

  • Létrehozva: 2020. március 11.