fő tartalom

DKKA: óriási lehetőség előtt állunk

Hírkép: DKKA: óriási lehetőség előtt állunk

Mi lesz Veled, DKKA?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatón mutatták be a nagyközönségnek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia új menedzserét Gurics Attilát és vezetőedzőjét Vágó Attilát. Mátyás Gábor, a DKKA ügyvezetője elmondta: óriási lehetőség előtt áll a csapat, Gurics Attila neve pedig garancia arra, hogy az a munka, amit most elkezdenek, annak nagyon komoly eredménye lesz.

Új vezetőedző és menedzser csapat irányítja a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttesét a következő szezonban. Erről a „Mi lesz Veled, DKKA?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatón számolt be Barta Endre, alpolgármester, Mátyás Gábor, az akadémia ügyvezetője és Gurics Attila, menedzser.

Barta Endre elmondta: Mátyás Gábor mutatta be neki azt a csoportot, akiknek a segítségével stabilabb alapokra lehet helyezni az Akadémia működését. „Vendégeink" egy olyan tervet hoztak, amire én is azt mondhattam, hogy igen, emellé a város is odaáll, s kezdjük el a közös munkát. Főleg úgy, hogy ezen a találkozón Gurics Attila mellett egy főszponzor-jelölt is ott ült, s láttam, hogy nemcsak a levegőbe beszélünk, hanem azon dolgozunk, hogy ne csak csapatunk legyen, hanem egy jó csapatunk legyen.” - mondta az alpolgármester, aki ismertette, hogy keretszerződést kötöttek egy menedzser csapattal, amelynek segítségével biztosabb alapokra helyezhető a működés.

Mátyás Gábor kiemelte, hogy bízik abban, hogy ez a megállapodás megteremti a lehetőségét annak, hogy tovább fejlődjön a DKKA: „Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ez a komoly érték, ez a remekül felépített akadémia Dunaújvárosban megmaradjon, s legyen jövője is. Óriási lehetőség előtt állunk, mert egy olyan csapat állt össze, amiben én nagyon bízom, egy olyan stáb, amellyel képes ez a sportvállalkozás arra, hogy megújuljon, illetve elérje azokat a célokat, amelyek az alapító okiratban is le vannak fektetve.”- fejtette ki.

Gurics Attila, menedzser a DKKA játékoskeretét illetően elmondta, hogy jelenleg négy szerződtetett játékosa van a DKKA felnőtt csapatának: Kazai Anita, Szalai Babett, Braun Csenge és Mihály Petra, de jelenleg is folynak a játékosokkal a tárgyalások a hosszabbításokról.

A sajtóeseményen bemutatták a DKKA új vezetőedzőjét, Vágó Attilát, aki a nyártól áll munkába, és nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy Dunaújvárosban folytathatja a munkát: „Az első pillanattól kezdve a tudásom legjavát fogom nyújtani, hogy ez a csapat minél előrébb végezzen a bajnokságban. Örülök, hogy a mostani keretből válogatott szintű játékosok és fiatal tehetségek is rendelkezésre állnak, s azt sem szabad elfelejteni, hogy van itt egy nagyon jól működő akadémia rendszer, s bízom benne, hogy évről évre sikerül majd fiatal tehetségeket beépíteni a felnőtt együttesbe.”

  • Létrehozva: 2020. március 12.