fő tartalom

Koronavírus: továbbra sincs beteg Dunaújvárosban

Hírkép: Koronavírus: továbbra sincs beteg Dunaújvárosban

A rendvédelmi és egészségügyi szervek vezetői mellett az önkormányzati és közoktatási intézmények vezetőivel is megbeszéléseket folytatott ma Pintér Tamás polgármester. Városunkban továbbra sincs fertőzött beteg, a megelőzés érdekében a jövő heti vásárt nem tartjuk meg és a szombatra tervezett kutyás futóverseny (HDR) is elmarad.

Pintér Tamás polgármester csütörtökön a Városházán fogadta a katasztrófavédelem, a rendőrség, és az egészségügyi intézmények vezetőit. A találkozón áttekintették a koronavírus-járvány miatti helyzetet. A találkozón elhangzott, hogy továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. Az önkormányzat maximálisan betartja az Operatív Törzs ajánlásait.

A találkozón az a döntés született, hogy a jövő heti vásár elmarad. A piac bezárása ugyanakkor jelenleg nem indokolt, hiszen ennek hatására a gócpont valamelyik nagyáruházba terelődik át, amelyek ráadásul zárt terűek.

Polgármester úr, Barta Endre humán alpolgármesterrel közösen fogadta az önkormányzati fenntartású intézmények illetve a közoktatási intézmények képviselőit is. Az intézményvezetők itt tájékoztatást kaptak a dunaújvárosi helyzetről és beszámoltak saját tapasztalataikról. Ezek alapján az intézményekben a munka, a járványügyi előírások maximális betartásával zajlik. A kormány által életbeléptetett szabályok – 100 főnél nagyobb létszámú beltéri, 500 főnél nagyobb létszámú kültéri – rendezvények több intézmény programjait is érintik, ezeket későbbre halasztják. Ezekről az intézmények adnak tájékoztatást.

A városvezetés kapcsolatban van a Közgyűlés minden tagjával, a következő napokban velük is személyes egyeztetéseket folytatnak.

Mindenkit arra kérünk, hogy csak a hivatalos csatornákon tájékozódjon. Kérjük továbbra is tartsák be az Operatív Törzs ajánlásait (https://koronavirus.gov.hu/).
Friss információkat találhat Önkormányzatunk facebook oldalán is: https://www.facebook.com/dunaujvarosmjv

  • Frissítve: 2020. március 13.
  • Létrehozva: 2020. március 12.