fő tartalom

Keddtől csak ügyeletet tartanak a dunaújvárosi bölcsődék, óvodák

Hírkép: Keddtől csak ügyeletet tartanak a dunaújvárosi bölcsődék, óvodák

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében Pintér Tamás polgármester a következő döntést hozta: a dunaújvárosi bölcsődék és óvodák hétfőn a szokott módon üzemelnek, keddtől azonban az intézmények zárva tartanak. Ügyeletet tart a Zengő-Bongó Bölcsőde, valamint a Bóbita és az Aprók Háza Óvoda. Az ügyeletes intézmények csak azokat a gyermekeket fogadják, akiknek szülei büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoznak arról, hogy a gyermek nem járt külföldön és nem beteg. Az intézmények részére szájmaszkot és hőmérőt biztosít az önkormányzat. Pintér Tamás vezetésével minden nap ülésezik a városvezetés és állandó a kapcsolat a védekezésben résztvevő szakemberekkel, intézményekkel. Kálló Gergely országgyűlési képviselő is folyamatosan tájékoztatást ad a járványhelyzet alakulásáról. Újabb döntésekről az önkormányzati honlapon és közösségi oldalon lehet tájékozódni.

Vasárnapi adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. Szeretnénk azonban ha mindenki komolyan venné a megelőzést, ezért legyen mindenki számára egyértelmű: nem lesz ez mindig így, a járvány Dunaújvárost sem fogja elkerülni. Az, hogy milyen mértékben érinti majd városunkat a járvány az, az itt élőkön is múlik.

A megelőzés érdekében Pintér Tamás polgármester a következő döntést hozta: a dunaújvárosi bölcsődék és óvodák hétfőn a szokott módon üzemelnek, keddtől azonban az intézmények zárva tartanak. Ügyeletet tart a Zengő-Bongó Bölcsőde, valamint a Bóbita és az Aprók Háza Óvoda.

A hétfői napon így a szülőknek van lehetőségük a munkahelyükön és a bölcsődékben, óvodákban is egyeztetni a helyzetről.

Szeretnénk nyomatékosítani, hogy a jelen helyzetben a gyermekek otthon vannak a legnagyobb biztonságban, így kérjük a szülőket, hogy lehetőségeik szerint, saját és gyermekük egészsége érdekében tartsák otthon a kicsiket.

Az ügyeletes intézmények csak azokat a gyermekeket fogadják, akiknek szülei büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoznak arról, hogy a gyermek nem járt külföldön és nem beteg. Az intézmények részére szájmaszkot és hőmérőt biztosít az önkormányzat.

Az óvodákban a 2020. március 24-25-26-ra meghirdetett ismerkedési napok elmaradnak.

A gyermekek étkeztetését a zárva tartás alatt is biztosítjuk. Ennek módjáról az intézmények adnak tájékoztatást. Az étkezés lemondása a szokott módon lehetséges.

A megelőzés érdekében a következő döntések születtek:

  • A városi játszótereket is zárva tartjuk.
  • A vendéglátóipari és turisztikai egységektől azt kérjük, hogy lehetőleg tartsanak zárva, amennyiben ez nem lehetséges, akkor az előírtnál is fokozottabban ügyeljenek a higiéniára.
  • A képviselői fogadóórák és lakossági fórumok szünetelnek. Kérjük, hogy kérdés esetén telefonon vagy e-mail-ben érdeklődjenek.

Az EMMI döntése értelmében az állami fogászati alapellátás keretein belül a következő időszakban csak sürgősségi ellátás végezhető.

Pintér Tamás vezetésével minden nap ülésezik a városvezetés és állandó a kapcsolat a védekezésben résztvevő szakemberekkel, intézményekkel. Kálló Gergely országgyűlési képviselő is folyamatosan tájékoztatást ad a járványhelyzet alakulásáról. Újabb döntésekről az önkormányzati honlapon és közösségi oldalon lehet tájékozódni.

  • Frissítve: 2020. március 16.
  • Létrehozva: 2020. március 15.