fő tartalom

Vasárnap megelőző fertőtlenítés lesz az ESZI-ben

Hírkép: Vasárnap megelőző fertőtlenítés lesz az ESZI-ben

Vasárnap reggel 8 órától a Magyar Honvédség szakemberei fertőtlenítést végeznek az ESZI dunasori és barátság úti épületében.
FONTOS: ez csak megelőző fertőtlenítés, az intézményben – köszönhetően az ott dolgozók példamutató munkájának – továbbra sincs fertőzött. Az idősotthonok fertőtlenítése országszerte zajlik az Operatív Törzs utasításának megfelelően, főbb területei az intézmények bejáratai, külső területei és a közös helyiségek.

Az ESZI két telephelyén összesen 210 idős, beteg emberről gondoskodnak. A Magyar Honvédség mentesítésben résztvevő katonái garantálják a feladat hatékony és gyors végrehajtását, a legkisebb kellemetlenséget okozva ezzel az idős embereknek. Az ő érdekeik, biztonságuk és méltóságuk szem előtt tartása mellett kiemelten figyelnek az intézményvezető által meghatározott szakmai szempontokra, és az intézmény lehetőségeire. A fertőtlenítést minden intézményben a vezető igényeinek megfelelően és az általa meghatározott területeken, helyiségekben hajtják végre.

A fertőtlenítést a székesfehérvári vegyivédelmi zászlóalj állománya, valamint az általuk felkészített, és a jelen feladatra speciálisan kiképzett közel 700 fő szerződéses és tartalékos katona végzi. A feladatba bevont katonák felkészültek a kézi, valamint a gépekkel történő mentesítésre, fertőtlenítésre is.

  • Frissítve: 2020. április 28.
  • Létrehozva: 2020. április 25.